Vitesse – Fortuna (2-1) in de media

Menig Fortunees zal niet met veel plezier terugblikken op de wedstrijd Vitesse – Fortuna van zondag. Niet dat de eindstand enorm verrassend is; vooral het vertoonde spel van de geel-groenen baart zorgen. Fortuna wist amper druk te zetten en nao veure te spelen. Uitgespeelde kansen creëerde Fortuna niet. Dat André Vidigal Fortuna vlak voor rust op 1-1 zette, mag gerust een wonder genoemd worden. Kortom: een middag om snel te vergeten. Desondanks publiceren we hier een media-overzicht. We beginnen traditioneel met de samenvatting van de wedstrijd. Vanaf minuut 34.06 is HIER de samenvatting van de NOS terug te zien.

Tekstverslagen van de wedstrijd lees je HIER op de site van Fortuna Sittard en HIER op de website van Dagblad de Limburger. Op de clubsite reageert Lars Hutten, die de geblesseerde Andrija Novakovich in de basis verving. Hij zegt: ,,Het is zo zonde dat we zo slecht beginnen. We hadden in de beginfase geen vat op Vitesse. Wij krijgen een mogelijkheid en dan zijn we wel scherp. Na rust gingen we met vijf verdedigers spelen en wat meer op de counter. Hierdoor kregen we wel meer grip, maar als je zo knullig de doelpunten weggeeft, dan sta je tegen Vitesse met lege handen.”

Ook Jorrit Smeets doet op de clubsite zijn zegje: ,,We brachten te weinig en daardoor sta je nu hier met nul punten.” Toch vond Smeets dat Vitesse ook niet kon imponeren. “We geven de doelpunten veel te makkelijk weg. Er mag natuurlijk nooit gescoord kunnen worden vanuit een ingooi.” Smeets liet weten dat er, ondanks de gelijkmaker vlak voor rust, in de kleedkamer harde woorden waren gevallen. “We moeten met veel meer durf spelen.”

Naast een belabberde middag op het veld, was er ook sprake van een drama in de marge in het uitvak…

Tegenover de camera’s van de NOS doet hoofdtrainer René Eijer zijn verhaal. HIER zijn de NOS-interviews en statistieken over deze wedstrijd terug te zien. ,,Op een gegeven moment geef je Vitesse te veel ruimte aan de linkerkant. We hadden jongens die hun verantwoordelijk in de dekking niet namen en dan wordt de goal vrij gemakkelijk gemaakt en dan sta je 1-0 achter. Je bent niet bij machte zelf kansen te creëren. Vidigal schiet die bal weliswaar goed binnen, maar je had eigenlijk totaal geen recht die goal te claimen.”

De hoofdtrainer was te spreken over de positionele omzetting in de rust, waarbij Clint Essers als extra centrale verdediger in het veld gebracht werd. ,,Ja dat ging goed. Dat we die 2-1 tegen krijgen, is te danken aan wederom een persoonlijke fout.” Ondanks ook andere wissels wist Fortuna echter geen vuist te maken. ,,Het was de jongetjes tegen de kerels”, vatte Eijer samen.

Ook VI blikt terug op de matige wedstrijd van beide kanten:

Ook gelegenheidsspits Lars Hutten verscheen voor de camera: ,,Ik stond op een eilandje. We misten Novakovich wel. Zeker in de eerste helft kwamen we er niet aan te pas. Ik kreeg veel lange ballen, maar dat is niet mijn kwaliteit. Met Novakovich zijn lengte biedt hij wel uitkomst in de punt van de spits. Ik kan wel in de punt spelen, maar moet in de voeten aangespeeld worden. Ik heb vooral arbeid geleverd, maar heb verder bijna niks kunnen doen”, zegt Hutten over de eerste helft. ,,Al met al hebben we gewoon weer verloren vandaag.