Volgende dramapot Fortuna op het Kasteel

In een met 5.643 toeschouwers maar matig gevuld stadion te spangen heeft Fortuna een ontzettend beroerde wedstrijd gevoetbald.

Opstelling:
Kaya; Turan; Dengering; Janssen; Kis (86. Marveggio); Overhof; Mert; Briels; Schroijen; Conneh (53. De Groot); Baur (71. Vlijter)

Na het eerste fluitsignaal werd Fortuna volledig onder de voet gelopen en was het meer geluk dan wijsheid dat de Spartanen het net niet wisten te vinden. Nadat de eerste storm was gaan liggen voetbalde Fortuna vooral tegen zichzelf. Iets waar de Rotterdammers dankbaar gebruik van maakten. Ondanks het veld overwicht werd de rust met een 0-0 stand bereikt. De eerste echte kans van de geel-groenen was pas vlak voor het rust signaal te noteren toen Schroijen de bal in het zijnet schoot.

De tweede helft gaf eenzelfde spelbeeld. Een oppermachtig Sparta liet Fortuna alle hoeken van het veld zien. Nadat Conneh, op het oog ernstig geblesseerd het veld moest verlaten, trok Sparta de wedstrijd eenvoudig naar zich toe. Kinderlijk eenvoudig gaf Fortuna de wedstrijd uit handen. Oud Fortunees Pieter Nys scoorde tweemaal en Breuer zorgde voor de derde treffer. Fortuna kwam niet verder dan een afstandsschot van Mert. In de tweede helft was er nog een opmerkelijk moment, Gavin Vlijter maakte zijn debuut voor Fortuna Sittard.

Fortuna werd nog meer ellende bespaard omdat men er net optijd achter kwam dat tijdens een wedstrijd slechts driemaal gewisseld mag worden.
Ik zou graag een positiever beeld willen schetsen, maar dat zit er helaas niet in. Zelfs een slecht draaiende tegenstander heeft geen kind aan het hopeloos uit vorm zijnde Fortuna. Zeven nederlagen op rij, amper kansen laat staan doelpunten. Het seizoen kan wat mij betreft niet snel genoeg eindigen. Dat Fortuna geld moet besparen is geen geheim, dat je dan aan kwaliteit op het veld inboet ook niet. Echter wat vandaag te zien was had niets met betaald voetbal te maken. Gebrek aan kwaliteit kun je, zeker in de Eerste Divisie compenseren met strijd en inzet. Een simpele basis vereiste voor betaald voetbal. Op het moment dat iemand het niet kan opbrengen om 100% te geven voor Fortuna, laat diegene de eer aan zichzelf houden. Het gezegde wie de schoen past trekke hem aan gaat in deze op! Daar wil ik het verslag van deze dramatische avond mee afsluiten.

Maandag staat er een ronde competitievervalsing op het programma. Fortuna gaat dan op bezoek bij Ajax II

Auteur: Niels van Renen
Fotografie: Niels van Renen