Fortuna naar de Toekomst

Tja, veel dubbelzinniger kunnen we deze voorbeschouwing niet omschrijven. Daar waar de toekomst van de club op het spel staat, speelt men morgen er al een wedstrijd. Tegenstander is jong Ajax, een ploeg, die net als hun jong teamgenoten van Twente en PSV he-le-maal niets toevoegt aan het betaalde voetbal, maar dat terzijde. Op sportcomplex de Toekomst speelt ons clubje wederom een wedstrijd om het zeer geschonden blazoen weer wat op te poetsen. De trouwe supporter zal meelijwekkend ermee lachen, maar ja wat moet je er anders van maken.

Jong Ajax speelt nagenoeg wekelijks in een andere samenstelling en dus zal ik hierbij al geen opstelling gaan noemen, al zou het me niet verbazen dat de rentree van Sightorsson uitgerekend op maandagavond 16 maart zal gaan plaatsvinden. De gastheren wonnen hun laatste thuiswedstrijd op 9 februari. Nadien won onder andere MVV makkelijk daar een potje voebal. Maar gezien de samenstelling van hun selectie is er geen peil op te trekken hoe de volgende wedstridj zal eindigen. In Sittard speelde de beide ploegen al in augustus tegen elkaar en met toen b.v. Veltman en van Rijn !!! in de basis was Fortuna duidelijk de mindere en eindige deze wedstijd in een 0-2, door doelpunten van Geraldo Becker en Rihairo Zivkovic. Dat men nog een rode kaart kreeg, was van weinig invloed op het uiteindelijke resultaat, want ook Fortunezen Voorn en Turan werden weggestuurd.

De thuisploeg staat momenteel op een tiende plek met 43 punten, en dat zijn er 20 meer dan de bezoekers van morgen. Hun laatste wedstrijd was afgelopen vrijdag tegen de tegenstander van komend weekend van Fortuna, VVV-Venlo. De Amsterdammers verloren, naar eigen zeggen, onverdiend met 1-0 in Venlo. Thuis werd er alleen maar verloren van Volendam (0-5) en zoals eerder geschreven MVV (1-3). Op voorhand dus alweer een zeer lastige wedstrijd voor groengeel, maar de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat dit wel voor alle wedstridjen dit seizoen geldt.

Fortuna Sittard zelf verkeert in een situatie waar niemand zich in zou willen bevinden. Ik doel dan op het heden en niet op de schijnbaar betere toekomst waar we met zijn allen naar verlangen. 7 Wedstrijden op rij verliezen, slechts 2 keer scoren en 18 doelpunten tegenkrijgen……geen wonder dat doelman Kaya na afloop van het duel tegen Sparta zijn onvrede uitte. Een wedstrijd verliezen accepteert de doorgewinterde fan vaak, een wedstrijd verliezen zonder enig verweer maar zelden. Helaas hebben we daar al meerdere voorbeelden van gehad dit seizoen.

De opdracht is dan ook simpel in mijn ogen, laat gewoon zien dat je beter kunt en vecht tot je erbij neervalt !! Verliezen of winnen, het maakt toch geen drol meer uit dit seizoen, wat als KANSLOOS met hoofdletters kan worden neergezet. Op diverse social media sites zie ik dan ook kreten langskomen als ‘was het seizoen maar afgelopen’ en ik kan me persoonlijk hier alles bij voorstellen. Voor het eerst sinds ruim een jaar miste ikzelf vrijwillig een wedstrijd afgelopen vrijdag. Achteraf heb ik niets gemist als ik menig supporter moet geloven die wel op het Kasteel was. Dat spits Conneh een schijnbaar zware blessure opliep komt er nog eens bovenop.

Morgen zal ik wel present zijn, al was het alleen om eens het complex te zien van die club waar ik zo weinig sympathie voor heb :). Wie er bij Fortuna in het veld zullen staan, ik ga maar uit van nagenoeg dezelfde basis als tegen Sparta met wel de kanttekening dat wellicht Donny de Groot zal starten als vervanger van de geblesseerde Seku Conneh. Tevens zal Fatih Turan niet meespelen wegens een hamstringblessure. Zijn vervanger Andrew Marveggio dan. Aldus zullen Kaya, Marveggio, Janssen, Dengering, Kis, Overhof, Briels, Mert, Vanmaris, Schroyen en de Groot de basis wellicht vormen. Ik heb helaas geen verdere infotrmatie over de aard van de blessure van Conneh alsmede die van Sem de Wit, die afgelopen vrijdag ook ontbrak.

Fortuna zal op maandagavond in Amsterdam gesteund worden door, ja ze zijn er weer !!, een dertigtal supporters. te hopen voor hen en mezelf dat het droog blijft, want vorig jaar is men daar bijna verzopen, al maakte de winst toentertijd (0-3) wellicht heel veel goed. De wedstrijd zal in goede banen moeten worden geleid door scheidsrechter Jeroen Sanders. Zijn assistenten zijn Steinhauser en Zwagemaker, alsmede 4e official Paarhuis.

Fortuna SC, webmaster Harald