Voorbeschouwing FC Twente- Fortuna Sittard

Aanstaande maandag 10 augustus speelt Fortuna om 18.45 uur de eerste serieuze test in de voorbereiding in en bij FC Twente. Aangezien dit ook de eerste tegenstander is in de competitie is het alvast een goede test om een beeld te krijgen waar we staan en vooral waar nog werk is.

Waar Fortuna nog stil en afwachtend lijkt te zijn op de transfermarkt is onze tegenstander een stuk actiever. Na afgelopen seizoen vertrokken bij Twente 12 spelers en tot nu toe zijn daar 7 nieuwe spelers bij gekomen, waarvan voor ons één oude bekende; Lazaros Lamprou. Hij wordt gehuurd van Paok Saloniki met optie tot koop. Daarnaast werd deze week bekend dat ze overeenstemming hebben bereikt met Dynamo Dresden voor de huur, met optie tot koop, van spits Alexander Jeremejeff.

Fortuna zag 14 spelers vertrekken en haalde tot nu toe 4 nieuwe spelers (waarvan 2 keepers) en nam linksback George Cox definitief over van Brighton & Hove Albion.

Voor FC Twente zal dit het tweede oefenduel zijn in de voorbereiding. Fortuna oefende eerder tegen FC Bekkerveld (9-1 winst Fortuna) en tegen FC Dordrecht (2-1 winst Fortuna).

Tot nu toe werd er nog veel gewisseld en kregen ook de bankzitters een kans om minuten te maken. De verwachting is dat er nu grotendeels gespeeld gaat worden met de uiteindelijke basiself. Dat beide teams nog niet compleet zijn moge duidelijk zijn. Vorige wedstrijd ontbrak Roel Janssen wegens hamstringklachten of hij inmiddels weer fit genoeg is om te spelen is op moment van schrijven onbekend. Wel sloot Alexei Koselev weer aan, Lisandro Semedo zal vermoedelijk nog ontbreken vanwege het feit dat hij nog langere tijd in Griekenland doorspeelde.

Aangezien er wegens corona helaas geen mogelijkheid is voor Fortuna fans om het duel te bezoeken is deze wedstrijd live te zien op Fox Sports.

Geef een reactie