Voorbeschouwing FC Twente- Fortuna Sittard

Aanstaande zaterdag om 21.00 uur is het eindelijk zover: na 6 maanden! begint de Eredivisie weer. Voor Fortuna start het seizoen met een uitwedstrijd tegen FC Twente dus helaas wordt het nog even via de televisie kijken.

Enkele weken geleden troffen de 2 ploegen elkaar ook al in de Grolsch Veste in de voorbereiding op het nieuwe seizoen, deze strijd werd toen in het voordeel van Twente beslist; 2-1. Op dat moment had Fortuna nog amper actie ondernomen op de transfermarkt. Inmiddels weten we dat Fortuna zich prima versterkt heeft en is het de bedoeling dat de punten deze keer mee terug naar het zuiden komen. Daarnaast is het inmiddels zeer lang geleden dat Fortuna een uitwedstrijd wist te winnen dus dat het wel weer eens tijd wordt is een understatement.

FC Twente
Tegenstander FC Twente onderging de nodige wijzigingen ten opzichte van afgelopen seizoen: andere trainer, veel andere spelers, een andere technische directeur en een andere staf. De voorbereiding werd merendeels afgesloten met overwinningen wat de ploeg het nodige vertrouwen zou moeten geven. Er zijn veelal huurlingen gehaald maar de club is momenteel voornamelijk nog op zoek naar versterking op het middenveld. Wat de opstelling gaat zijn is nog onduidelijk gezien het feit dat er een aantal spelers zijn die niet fit genoeg zijn om een volledige wedstrijd te spelen, dit zijn o.a. Danilo, Ebuehi, Jeremejeff en Lamprou. Daarnaast is het zeker dat de van Ajax gehuurde Kik Pierie ontbreekt wegens een blessure. Niet de minste spelers dus dat zou wel eens voordelig kunnen zijn voor Fortuna.

Fortuna Sittard
Dan ons eigen Fortuna: dat er inmiddels veel activiteit is geweest op de transfermarkt is bekend. Fortuna zou dan ook zomaar eens een verrassing kunnen worden aankomend seizoen. De voorbereiding verliep redelijk, er werd alleen verloren bij Twente, maar in veel wedstrijden was het niveau nog wisselvallig. Dat dit voor een groot deel te wijten is aan het feit dat de recenter gehaalde spelers nog niet ingespeeld zijn en wellicht ook niet allemaal volledig wedstrijdfit klinkt plausibel maar zaterdag moeten de heren er staan. Zover bekend kampen we niet met blessures dus de verwachte opstelling is dan ook: Koselev, Rota, Ninaj, Janssen, Cox, Tekie/ Rienstra?, Seuntjens, Smeets, Flemming, Polter en Hansson.

We hopen natuurlijk allemaal op winst maar wat denken/ verwachten jullie van de eerste competitiewedstrijd?

Geef een reactie