Voorbeschouwing Fortuna Dames – PSV

Na de zure 1-3 thuisnederlaag tegen medekoploper Buitenveldert komt a.s. zaterdag PSV op bezoek. Deze wedstrijd wordt gespeeld om de KNVB Beker. De Vrouwen van Fortuna Sittard zullen alles in het werk stellen om een goed resultaat neer te zetten.
PSV is natuurlijk de favoriet gezien hun trainingsintensiteit en budget maar toch zullen onze vrouwen alles in het werk stellen om PSV uit de beker te knikkeren. Dat een stunt zeker mogelijk is bleek vorig seizoen toen PSV in Buitenveldert in de laatste minuut met 2-1 verloor.
Iedereen moet top zijn, anders wordt het heel lastig. PSV beschikt over veel snelheid en de Eindhovense buitenspeelsters zijn zeer balvaardig. Als deze niet aan het voetballen komen, hebben we een kans.
Fortuna kent, in tegenstelling tot PSV, weinig personele problemen. Gwen Kuijer, Simone Heijnen, Sharon Zagar en Colette van Aalst ontbreken nog. De van FC Utrecht overgekomen aanwinst Nadine Hanssen zal waarschijnlijk wel voor het eerst in Fortuna-shirt te zien zijn. Het (mogen) meespelen van de andere versterking, Rimke Eurlings, is nog onzeker in verband met de overschrijving vanuit België.
PSV is met een waslijst aan blessures, onder andere topscoorster Daniëlle van de Donk, verre van compleet. Ook PSV heeft zich kunnen versterken met een oud-FC Utrecht speelster. Myrthe Moorrees stapte namelijk in de winterstop over naar PSV.
Fortuna Sittard zal gesterkt wordt door een fanatieke supportersschare. Deze steun kunnen de vrouwen zeker nodig hebben om tot grote hoogte uit te groeien tijdens de wedstrijd.
Bron: Jori Knops / Jannie Sangers