Achilles’29 – Fortuna Sittard = 0-0

Fortuna Sittard speelde in de 27 ste ronde van het seizoen 2013-2014 een uitwedstrijd tegen de hekkensluiter van de Jupiler League. In Groesbeek bleken 200 Fortuna Sittard supporters de geel-groene trots van Limburg te ondersteunen. Veel sfeer in het uitvak.

Op het natte veld startte Fortuna Sittard goed aan de wedstrijd, de belangen van het treffen met de Gelderlanders dan ook niet onbelangrijk. De subtop in de Jupiler League blijkt dit seizoen uit een grote groep te bestaan. Op voorhand het verschil tussen de nummer 8 (De Graafschap, 38 punten) en nummer 14 (MVV, 34 punten) slechts 4 punten. Als bekend veronderstelt, Fortuna  Sittard op plek 13 (35 punten) met het gegeven dat wellicht de eerste 9  de financieel aantrekkelijke play-offs zullen spelen.

Basisopstelling Fortuna Sittard:

Kaya

Hendrickx – Dreesen – Janssen – Kis

Vlug  – De Boer – Voorn

Khalouta – Nkoyi – Nepomuceno

Reserves: Voss, Linssen, Briels, Amoah, Gulpen en Zennaro.

De eerste kans van de wedstrijd bleek voor de thuisploeg, zo zag ook oud-Fortuna Sittard speler/trainer Frans Thijssen welke op steen afstand gooien in Malden zijn eerste levenslicht aanschouwde.  De kopbal van Van Bochoven verdween na een kwartier spelen langs de paal. Het antwoord van Fortuna Sittard liet niet lang op zich wachten. Een kopbal van Aziz Kalouta en een schot van Gevaro Nepomuceno brachten niet de gewenste voorsprong voor de Limburgers.

Het slechte veld kon niet verhullen dat Fortuna Sittard redelijk in de wedstrijd zat. Een voorlopig hoogtepunt van de wedstrijd volgde na een half uur spelen. Een vlammend schot van Patrick N’Koyi eindigde door knap keeperswerk van Achilles’29 doelman Hengelaar echter als corner voor de groen-gelen. De rust werd bereikt met de klassieke brilstand echter niet nadat de thuisploeg haar eerste corner van de wedstrijd uiteen zag spatten op de dwarsligger boven doelman Ferhat Kaya. Een serieuze waarschuwing voor Fortuna Sittard in de laatste secondes van de 1 ste helft.

Rust: 0-0.

Na rust kwam de thuisploeg beter uit de startblokken en met name Freek Thoone bleek enkele malen gevaarlijk voor het doel. De speler uit Leunen welke met name in Limburg bekendheid genoot bij SV Venray mistte gelukkig precisie. De thuisploeg in deze fase van de wedstrijd de bovenliggende partij, dit tot grote boosheid van doelman Ferhat Kaya die meer dan hem lief was moest bijsturen in de verdediging. Wordt wakker, ook de boodschap in het uitvak want ook de 200 getrouwen zagen een draak van een 2 de helft.

Na 70 minuten had ook trainer Wil Boessen er genoeg van: een dubbele wissel. Patrick Amoah en Jordie Briels erin, Jeffrey Vlug en Gevaro Nepomuceno eruit. De dubbele wissel leverde echter geen opgelegde kansen op voor Fortuna Sittard. Het laatste kwartier van de wedstrijd kenmerkte zich door vechtvoetbal met een goede mogelijkheid voor de thuisploeg in de 80 ste minuut. Ferhat Kaya ontpopte zich echter als klasbak en tikte het leer uit de kruising. Zo eindigde de wedstrijd als ie begon. Een 0-0 uitslag waar beide BVO’s geen hol aan hebben.

Fortuna Sittard speelt gelijk en staat na 27 gespeelde wedstrijden op een 13 de plek in de Jupiler League. Voor een bijgewerkte Top 100 allertijden klikt u hier . Volgende week begint Fortuna Sittard aan de 4 de periode met een thuiswedstrijd tegen Jong FC Twente. Een thuiswedstrijd op vrijdag 21 februari, aanvangstijd 20.00 uur. Wederom een belangrijke wedstrijd in de Jupiler League welke gewonnen moet worden. Uw steun dan ook meer dan welkom. Ondergetekende wenst u een prettig weekend echter niet vooraleer @Fortuna Sittard twitter account te bedanken voor de foto’s en het Radio Fortuna SC team voor hun geweldige live bijdrage.

Auteur: Fortuna SC, Edgar Lucassen….mannen van VVV Venlo, gefeliciteerd met de periodetitel.