Zitterd op sjtap: Achilles’29 (14-02-2014)

Stadion: Sportpark de Heikant
Uitslag: 0-0
Toeschouwers: 1.451

Waterballet in Groesbeek onbeslist.

Valentijnsdag 2014, de dag waarop Fortuna voor het eerst in haar bestaan op bezoek gaat bij Achilles’29 in Groesbeek. Op een stormachtige vrijdag reizen er weer 220 getrouwen mee naar Groesbeek. Daar zagen zij in het kleine sportpark de Heikant de volgende elftallen aan de aftrap verschijnen. Toen de spelers het veld betraden wed er in het uitvak een sfeeractie gehouden. Een banner met ‘My Valentine’s Day’ werd getoond en er werden meerdere fakkels (?) afgestoken.

Achilles’29:
Nick Hengelman – Laurens Rijnbeek – Remon van Bochoven – Jop van Steen (80. Frank Hol) – Thijs Hendriks – Tim Verhoeven – Freek Thoone – Nicky van de Groes (46. Steven Edwards) – Migiel Zeller – Levi Raja Boean (Twan Smits) – Rick Schouw

Fortuna Sittard:
Ferhat Kaya – Jonathan Hendrickx – Timothy Dreesen – Roel Janssen – Kevin Kis – Yoann de Boer – Ramon Voorn – Jeffrey Vlug (68. Jordie Briels) – Gevaro Nepomuceno (68. Patrick Amoah) – Abdelaziz Khalouta – Patrick N’Koyi

Direct na de aftrap werd al duidelijk dat het een lastig duel zou worden voor beide ploegen. Zeker het middelste deel van het veld was bijna onbespeelbaar door de overvloedige regenval. Hierdoor moesten beide ploegen met veel strijd en inzet spelen. Dit gebeurde dan ook en de slidings en moddergevechten waren eerder regel dan uitzondering. De eerste echte kans kwam dan ook pas na een minuut of tien spelen op naam van Fortuna. Dit was het sein voor Achilles om ook meer te gaan aanvallen en de gastheren wisten een tweetal goede kansen te creëren, gelukkig stond Kaya beide keren op zijn post. Aan de andere zijde kreeg Nepomuceno een goede kans op de 0-1 maar zijn schot was veel te zwak om echt gevaarlijk te worden. Daarna volgde er een fase van een minuut of twintig waarin Fortuna de score had moeten openen. Dit gebeurde niet en op slag van rust kwam Fortuna heel goed weg toen Achilles een bal op de lat kopte.

Gezien de staat van het veld was het staken van de wedstrijd te billijken geweest. Na kort overleg met beide teams en het arbitrale trio werd er toch weer gewoon afgetrapt. Direct na de aftrap was Khalouta gevaarlijk opgedoken voor het Groesbeekse doel, helaas produceerde hij slechts een rollertje. Na deze kleine mogelijkheid kwam Achilles beter in de wedstrijd en werden de Sittardenaren onder druk gezet. De verdediging had letterlijk handen en voeten nodig om de controle te behouden. De frustraties in het uitvak en bij de spelers werden in woord en gebaar duidelijk gemaakt. Na een twintigtal minuten voetballen in de tweede helft herpakte Fortuna zich en kreeg ook weer kansen. Het spel golfde op en neer en beide ploegen wisten mogelijkheden te krijgen. Toch werd er niet gescoord en bleef het dus 0-0 in Groesbeek.

Auteur: Niels van Renen


Sportpark de Heikant.


Sportpark de Heikant.


Sportpark de Heikant.


Mooie actie in het uitvak.


Mooie actie in het uitvak.


Mooie actie in het uitvak.