Voorbeschouwing Fortuna Sittard – FC Twente

Op zaterdag 1 mei om 18.45 wordt er in Sittard afgetrapt voor speelronde 31 in de Eredivisie. Waar het er heel even op leek dat er enkele supporters bij mochten zijn werd die hoop al snel weer de kop ingedrukt. Een wedstrijd tussen twee teams met evenveel punten, wie van de 2 trekt aan het langste eind of blijven de ploegen in balans?

FC Twente

Net als Fortuna verkeert ook Twente niet in de beste vorm, volgens trainer Ron Jans is het dan ook wonderlijk dat ze nog in de running zijn voor plek 8. Hij geeft aan dat ze veel kansen hebben gemist en nu dus ook moeten doorpakken en niet na een tegenslag afwijken van het afgesproken plan. FC Twente mist diverse spelers waaronder de geschorste Jayden Oosterwolde. Daarnaast viel afgelopen zondag in het duel tegen FC Utrecht de Ajax huurling Kik Pierie uit met een scheurtje in de hamstring dus ook hij zal zeker ontbreken. Daar staat tegenover dat Dario Dumic (eerder ook in de belangstelling van Fortuna) en ook Wout Brama en Luka Ilic weer beschikbaar zijn. Hoe Jans de personele problemen precies gaat oplossen weet hij nog niet, of hij spreekt het in elk geval niet openlijk uit.

Fortuna Sittard

Afgelopen weekend in de uitwedstrijd tegen Ado wist Fortuna na een reeks nederlagen eindelijk weer eens te winnen. De eerste helft was niet mooi, de tweede helft aanzienlijk beter. Gezien de vele personele problemen was de overwinning noodzakelijk om het seizoen met een lekker gevoel uit te spelen. Fortuna treft in Twente een directe concurrent dus zaterdag is het uitgelezen moment om te laten zien dat dit niveau er ook is. Gelukkig voor Sjors Ultee is een deel van de personele problemen van afgelopen weekend opgelost. Waar Piet Velthuizen verdienstelijk revanche heeft genomen na het duel tegen FC Groningen keert zaterdag Yanick van Osch terug na afwezig te zijn geweest met een positieve corona test, ook Martin Angha en Roel Janssen keren terug van hun schorsing. Helaas is Mickaël Tirpan nog niet hersteld van zijn blessure en geeft de trainer aan dat per wedstrijd wordt bekeken of hij nog terug kan keren op het veld dit seizoen.

Omdat Ultee kansen ziet tegen het centrale duo van FC Twente ziet het er naar uit dat Sebastian Polter op de bank start en Mats Seuntjens zijn plek in de spits overneemt. Gaat Fortuna een goede stap zetten richting plek 8 en dus de play offs of kan die droom weer snel de koelkast in?

Vermoedelijke opstelling: van Osch, Rota, Angha, Janssen, Cox, Tekie, Rienstra, Flemming, Hansson, Seuntjens en Semedo.

De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Gerrets en is live te zien op ESPN2.

 

Geef een reactie