Voorbeschouwing: “winnen in Eindhoven”

Voor FC Eindhoven wordt het duel tegen de geel-groene formatie van trainer Willy Boessen de derde thuiswedstrijd van het seizoen. Na VVV Venlo en MVV Maastricht heeft FC Eindhoven daarmee alle Limburgse Jupiler League-ploegen voor dit seizoen al mogen ontvangen. Het duel betekent een weerzien met een aantal oude bekenden. Patrick N’Koyi-Kiabu, Yoann de Boer en de afgelopen zomer van FC Den Bosch overgekomen Jeffrey Vlug speelden in het verleden namelijk enkele jaren voor FC Eindhoven.

In vergelijking met de start van het vorige seizoen staat FC Eindhoven er nu beter voor. Na vier wedstrijden wist FC Eindhoven vorig jaar slechts drie punten te halen en dat bleek een opmaat voor, sportief gezien, een matig seizoen. Die spelersgroep was niet goed in balans en de vele blessures die gaandeweg het seizoen volgden, maakten het er niet beter op. Nu heeft FC Eindhoven vier punten meer en straalt de ploeg meer body, zelfvertrouwen en plezier uit.

Fortuna Sittard.
Fortuna Sittard begon het seizoen redelijk verrassend met een degelijke 2-0 overwinning op De Graafschap, maar wist daarna niet meer te winnen. Na een doelpuntloos gelijkspel tegen FC Den Bosch, verloor Fortuna tamelijk zuur met 2-3 tegen FC Volendam en met 1-0 van FC Oss. De reden voor het matige spel en resultaat daarbij simpel verklaard: een veredeld B-elftal in de basis en enkele fatale persoonlijke foutjes van Kaya. Op de ranglijst is Fortuna daardoor met vier punten terug te vinden op de dertiende plaats.

Alles wat geel en groen ademt gaat er echter vanuit dat tegen Fc Eindhoven een goed resultaat behaald kan worden en er dus weer naar boven gekeken kan worden. Dit oppertunisme komt voort vanuit het feit dat de schorsingen van de Boer en Kis zijn afgelopen en naar vernomen de centrale verdedigers Vets en Dreessen en middenvelder Vlug weer (deels) speelfit zijn. Over die blessures is trouwens geen echte duidelijkheid. Er gaan namelijk ook geruchten dat Roel Jansen minder fit zou zijn en dat beide verdedigers nog niet (vol) getraind hebben en waarschijnlijk dat onderstaande opstelling dan ook wel eens niet zal kloppen. Een mogelijke opstelling (maar anderen zijn ook mogelijk) is dan ook:

Een alternatief is dat Sjoerd Linssen/Roel Jansen en Yoan de Boer het verdedigend centrum gaan vormen en Jeffry Vlug zijn officieel debuut voor Fortuna Sittard op rechtshalf kan gaan maken.

Afgelopen seizoen won Fortuna Sittard in een heerlijke wedstrijd uitwedstrijd tegen Eindhoven:. Prince Rajcomar, Gevaro Nepomuceno en oud-FC Eindhoven-speler Patrick N’Koyi-Kiabu zorgden voor de 0-3 eindstand.

Laatste vijf ontmoetingen:
08/03/2013 FC Eindhoven – Fortuna Sittard 0-3 (0-1)
20/04/2012 FC Eindhoven – Fortuna Sittard 4-3 (3-1)
27/08/2010 FC Eindhoven – Fortuna Sittard 3-0 (1-0)
09/10/2009 FC Eindhoven – Fortuna Sittard 2-2 (0-1)
27/03/2009 FC Eindhoven – Fortuna Sittard 2-4 (2-2)

De wedstrijd FC Eindhoven – Fortuna Sittard wordt gespeeld op vrijdag 30 augustus 2013 om 20.00 uur in het Jan Louwers Stadion en staat onder leiding van scheidsrechter Rogier Honig. Assistent-scheidsrechters zijn Johan Balder en Nick Stuifzand. Vierde official is Paul van der Burg.

Discussieer hier op het forum over hoe jij tegen deze wedstrijd aankijkt, is dit de juiste opstelling, gaan we winnen? Hoe wordt de sfeer?

Auteur: Kiprich