VV Katwijk niet naar Jupiler League

De Jupiler League zal komend seizoen niet starten met Katwijk. De amateurs besluiten op het laatste moment niet deel te nemen aan de nieuwe opzet. Omdat de KNVB komend seizoen de Jupiler League wil uitbreiden tot 20 teams, lijkt in navolging van Jong Ajax en Jong Twente ook Jong PSV de competitie te versterken.

Rommelig, zo mag je de voorbereiding. Na wat wikken en wegen komt het bestuur van VV Katwijk echter tot de conclusie dat de club niet klaar is voor betaald voetbal. “We zijn niet overtuigd dat onze club de sportieve en organisatorische veranderingen op korte termijn kunnen realiseren”, aldus een woordvoerder van VV Katwijk.

Achilles’29 heeft de KNVB inmiddels laten weten wel gebruik te maken van het aanbod van de KNVB de Jupiler League te versterken. Door het afhaken van VV Katwijk lijkt Jong PSV de meest vooruitgeschoven ploeg om komend seizoen aan te treden. Een devaluatie van het product betaald voetbal en de Jupiler League of juist de financiële redding van een competitie die het moeilijk heeft en faillissementen aan de orde van de dag zijn. Wie het weet mag het zeggen.

Auteur: Edgar Lucassen