VVV – Fortuna Sittard 0-0

VVV Venlo – Fortuna Sittard 0-0

VVV Venlo : Maempa, Joppen, Promes, Fleuren, Post (39e. Elito), Platje (89e. Balkestein), Wolters, Sevinc, Wolters, van Crooy, Simmons (46e. Kruijsen), Buwalda

Fortuna Sittard : Kaya, Turan, Janssen, Linssen, Kis, Marveggio, ter Borgh, Vankan, Waalkens (90+2 Gulpen), Baur (81e. Watson) en Conneh

​Geel : Fleuren, Wolters, Sevinc (VVV), Baur (Fortuna Sittard)

Toeschouwers : 3900

Tegen half 1 in de middag verzamelden zich wederom een grote groep supporters om met sjaal, pet of lag hun cluppie te gaan steunen in het ´verre´ Venlo. In vier bussen werd de weg weer ingezet naar de Koel, voor de in totaal 6e derby van dit seizoen. En daar het de laatste wedstrijd voor de winterstop betrof besloot ik als webmaster iets lekkers mee te nemen voor een aantal vaste awaygangers. Verpakt in een grote zak trakteerde ik de dames en D.D.Doom op iets heerlijks, maar de waardering was maar twijfelachtig. De één klaagde dat het te droog was, de ander spuugde het gewoon uit en toen een ‘fijne gast’ uit N. aangaf het gewoon door te slikken, met hulp van wat Cola waren de rare blikken voor hem. Het geheel vond echter dusdanig aftrek, dat voor een mederedactrice van het magazine slechts wat restjes overbleven. Conclusie van mijn kant : nooit meer wafels…….;)

De reis verliep voorspoedig en strekte zich verder uit door de landelijke omgeving van Venlo, begeleid door motoragenten die om en om eens de lampjes van hun brommer aanzetten. Net aangekomen in Venlo wilden sommigen al voor de aftrap weer naar huis, want ja Venlo is natuurlijk wel een shithole. Uiteindelijk bleef toch iedereen en toen om half drie arbiter Higler op zijn fluit blies was het uitvakl redelijk goed gevuld.

Fortuna zette de thuisclub meteen onder druk en liet zien de laatste wedstrijd voor de winterstop vol voor de winst te willen gaan.

​Zonder de geblesseerden Ramon Voorn (gaat die echt immigreren naar Australië ?), Tomas Overhof en Jordi Briels speelde men een zeer sterke eerste 10-20 minuten. Het schot van Jasper Waalkens in de 9e minuut, dat net naast gaat en een sliding waarbij Bob Vankan net een teentje of twee te kort kwam, waren maar een paar van de grote kansen die Fortuna afdwong. VVV stelde hier bitter weinig tegenover en datgene wat richting het doel van Ferhat Kaya ging werd simpeltjes gered door onze topkeeper. Zelfs scheids Higler floot een goede partij en zag alles wat er zich op het veld afspeelde, in het geheel niet gehinderd door zijn afgesnoren snorretje. Na 45 minuten is het rust en resteert helaas een 0-0 ruststand, een stand, waar VVV heel dankbaar voor mag zijn.

Ik zie ook nog tante Betty/Beppy die onlangs op de veiling van John van Bommel het hoogste bod uitbracht op een VIP plek bij deze derby, helaas was bij deze prijs geen paraplu voorzien en aldus regende ze tijdens de eerste helft zeiknat. Gezeten op een mooie rode bank genoot ze net als iedereen van de match. De aangereikte plu in de tweede helft was maar een schrale troost uiteindelijk.

Apropos, de tweede helft….scheids Higler heeft nog niet gefloten of Fortuna zet meteen weer de druk op de tegenstander. Nu spelende richting de uitsupport is er nog meer gedrevenheid, nog meer wil om er iets van te maken. Daar waar Fortuna voortdurend te vinden is in en om de zesteinmeter van de VVV, stelt de thuisploeg wederom teleur. De geluksschoten van VVV woren simpeltjes gepareerd door Kaya in het Fortuna doel en zelfs een kans van drie meter wordt hopeloos hoog overgeschoten. Terwijl het uitpubliek zich afvraagt waar Khalouta nu is, regent het verder en staat ineens de catering van VVV in het bezoekersvak….in een grote box ligt een rijke keuze uit broodjes met vette hap. Omdat ze ons zo sympathiek vinden en omdat we de thuisploeg nog laten leven op het veld is er een rondje broodje frikandel/hamburger/bockworst, warm en helemaal voor niets. Zelfs een tweede ronde volgt, als niet iedereen die dit wenst aan zijn trekken komt. De bevestiging dat men dit niet heeft gedaan paar weken geleden tegen de koempels laat de sympathie voor VVV verder toenemen.

Met een gele kaart her en der trekt arbiter Higler niet echt de aandacht. De ‘Suarezjes’ van VVV worden ook op waarde geschat en leveren geen penalty op, dit tot frustratie van het thuispubliek. Azend op nog een gratis broodje vette hap (maar helaas) kijken we verder naar de kansenregen van Fortunakant…..maar schijnbaar heeft iemand de bank op de hoogte gebracht van de goede deal die we in het uitvak gesloten hebben. Na 90 minuten en 4 minuten extra speeltijd is de wedstrijd dan eindelijk gedaan. VVV mag opgelucht adem halen, Fortuna doet zich enorm te kort met dit ene punt.

De 3900 toeschouwers verlaten het stadion, een 500tal drijfnat door de mooie staanplaatsen, tante Betty/Beppy wordt uit haar erebank gevist en wij lopen ietwat teleurgesteld richting de bus. Een reisje van 45 minuten richting het Sittardse voor de boeg met nog meer van dezelfde onzin als wat ik hierboven juist heb geschreven. De mededeling dat we komend jaar een Fortuna bruiloft in het vooruitzicht hebben, is dan wel weer een mooi weetje (of zou ook dit niet serieus zijn)…….

Fortuna SC wenst jullie allen fijne kerstsdagen en een nog mooiere jaarwisseling. Wellicht tot morgen bij de trekking van de Jubileumloterij.

Fortuna SC, Harald
Fotografie: Niels van Renen