Weekverslag Jaapie (deel 2)

“Onderstaande column is een persoonlijke weergave en beleving van de auteur en staat los van ervaringen en meningen van de Fortuna Sc”

Beste supporters,

Nadat ik 2 weken geleden mijn eerste “column” dacht te hebben geschreven werd er door jullie tips als snel duidelijk dat ik het maar bij een mooi weekverslag moest houden. Dit zal ik ook zeker gaan doen! Alleen heb ik voor deze keer besloten om in het weekverslag 2 bijzondere mensen extra te benadrukken… René Ter Borgh en Martin Masset (hierbij doe ik een hoop mensen tekort die ook berenwerk verrichten voor onze club zoals een John van Bommel maar ik heb bewust voor 2 mensen gekozen omdat ik anders een heel boek kan schrijven over al deze mensen).

Te beginnen bij René Ter Borgh. Hij vervult een hele mooie functie in de organisatie van os clubke en is hierin ook al aardig succesvol gebleken. Hij heeft altijd tijd voor een praatje (met iedereen) en zal hierin ook luisteren naar hoe jij tegen de club aankijkt en verbeterpunten altijd verder meenemen. Met de binnenkomst van zijn zoon Jordy een jaar geleden werd al snel gezegd die speelt alleen maar hier door zijn vader, dit bleek echter al snel complete onzin nadat hij zich in het basisteam speelde als toen nog 20 jarige. En hierin als centrale middenvelder/ (gelegenheids) verdediger goed zijn mannetje stond!

En voor degene die daar nog aan twijfelt bekijk zijn Most Valuable Player statistieken (MVP) eens. Vader en zoon zijn dus beide een hele goede aanwinst voor ons FS. Ik hoop/ weet zeker dat beide mannen zich thuis voelen binnen deze club en met goede moed iedere dag de club weer proberen vooruit te helpen.

Daarnaast nog Martin Masset die iedereen na de uitspraak binnen 3 jaar zijn we terug in de eredivisie voor gek verklaarde, maar na alles wat hij bereikt heeft op dit punt met de club zijn we dit gelukkig al allemaal vergeten en kijken de (echte) supporters weer hoopvol naar de toekomst van ons clubje. Nadat het behalen van categorie 2 officieel door de club naar buiten werd gebracht voor de (goede) wedstrijd tegen Porto feliciteerde ik hem in de catacomben en hij zei: “zonder jullie (supporters) zouden wij dit nooit bereikt hebben”.

Dit wil ook zeggen hoe goed de band tussen bestuur en supporters op dit moment is en hoe sterk de band met het bedrijfsleven aan het groeien is. Hier is hij zelf allemaal mee begonnen en hij heeft de club bijna vanaf de grond opnieuw moeten opbouwen en we zijn er nog niet maar we zitten wel al met goede stuurlui en de juiste route.

Dan nog even terug naar een stukje voetbal. Over de wedstrijden van het eerste is al genoeg gezegd dus dan maar iets over Jong Fortuna. Die dit seizoen net zoals 1 ook dagelijks onder leiding van Chris Burhenne en Gino Facena trainen op Sanderbout en waarvan de keepers samen met een aantal spelers ook vaker aansluiten bij de trainingen van het eerste. Ik zou iedereen dan ook eens willen aanraden een training van Jong te bezoeken en aanstaande maandag naar Jong Fortuna tegen Middlesbrough FC uit de tweede divisie in Engeland te komen bekijken.

Hopelijk zie ik jullie dan of op een van de trainingen van 1 of 2!

Jaapie