Wie wordt onze nieuwe trainer?

Roel Coumans, Roger Reijners, Tiny Ruys, Joop Gall en Eric vande Luer. Dagblad de Limburger somt zonder enige gene 5 mogelijke opvolgers op voor de ontslagen Fortuna Sittard trainer Peter van Vossen. Gek genoeg draait het (soms akelig goed geïnformeerde) roddelcircuit rondom Fortuna Sittard op volle toeren en verschijnen compleet andere namen dan vernoemde 5.

Henk Duut: als speler en als trainer ondermeer actief voor Feyenoord en Fortuna Sittard. Als assistent bondscoach in dienst van Australie en Marokko. Kortom, iemand die het klappen van de zweep wel kent. Henk Duut woont in Susteren en is beschikbaar. Kent de clubcultuur van Fortuna Sittard als geen ander.

Cooky Voorn: 25 jaar lang acteerde Cooky als assistent binnen Fortuna Sittard vooraleer zijn lot te koppelen aan Bert van Marwijk. Feyenoord, Borussia Dortmund, het Nederlands elftal. Een rollercoaster van jewelste voor de import Limburger. Voorn kent de Jupiler League en heeft stiekem wel ambities om als hoofdcoach te acteren. Een rol die hij binnen Fortuna Sittard reeds meerdere malen (noodgedwongen) vervulde.

Rene Trost: meer dan 300 wedstrijden speelde Trost als speler voor zijn Roda JC. Een status welk menig Fortuna supporter veracht. Iets wat hem niet weerhield om als trainer ondermeer aan de slag te gaan bij MVV Maastricht en VVV Venlo. Later dus ook weer bij Roda JC. Het rondje Limburg zou compleet zijn als Trost neer zou strijken in Sittard-Geleen.

Wil Boessen: ook geen onbekende natuurlijk. Als speler een rots in de branding binnen Fortuna Sittard. Een succesvol trainer ondermeer bij VVV Venlo, Fortuna Sittard en FC Oss.  Momenteel actief in Thailand, echter slechts tot december 2015. Mocht Fortuna Sittard over een lange adem beschikken, is Boessen topkandidaat.

In het kielzog van de hoofdtrainer vallen ook al de namen van mogelijke assistent trainers: Robert van de Weert en Leo Beckers bijvoorbeeld.

Het roddelcircuit is maar het roddelcircuit. Het lijstje doet echter zeker niet onder voor die uit DdL. Wie de nieuwe trainer zal worden zal veelal afhangen van het beschikbaar budget en het netwerk van de nieuw aan te stellen trainer. Er zijn vele trainers beschikbaar. Hans de Koning bijvoorbeeld ook nog. Centrale vraag in deze: wat kan en wil Fortuna Sittard? Eén ding lijkt zeker: binnen 10 dagen zal er duidelijkheid zijn.

Fortuna SC, Linford