Eindelijk….van Vossen weg.

Peter van Vossen is ontslagen als trainer van Fortuna Sittard. Opmerkelijk genoeg komt niet de club maar de hoofdpersoon in kwestie met deze weinig verbazende mededeling. Van Vossen was sinds vorig seizoen trainer van Fortuna Sittard en had nog een contract tot medio 2016. Dat is echter beëindigd, nadat Fortuna op bezoek bij FC Oss (0-4) voor de vierde keer op rij onderuitging. Met inmiddels zes nederlagen in de eerste negen duels staat Fortuna zeventiende in de Jupiler League. Peter van Vossen kan de boeken in als de slechtste trainer ooit. Onder zijn ‘bezielende’ leiding wist Fortuna Sittard sinds maart 2014 welgeteld 1 thuiswedstrijd te winnen.

De trainer lag al langer onder vuur. Geen strijdplan, geen realistische kijk op voetbal, geen coachen, nee zelfs geen tactische besprekingen zijn veelgehoorde klachten mbt de  Zeeuw. De trainer liet graag alles aan de spelersgroep zelf over. Het zelfsturend vermogen van de selectie bleek echter 19 maanden ondermaats. Peter van Vossen was dan ook totaal niet meer te handhaven. Sponsoren, supporters (waaronder het bestuur van de Fortuna SC) en vrijwilligers binnen de club hadden al enkele weken geleden na de forse thuisnederlaag tegen Dordrecht het vertrouwen opgezegd.

Van Vossen reageerde teleurgesteld op het besluit. ‘Er speelde de afgelopen anderhalf jaar veel binnen de club, die een ander beleid wilde voeren.’ Van Vossen had het gevoel nog niet klaar te zijn in Sittard. ‘We zouden de club financieel gezond maken, jeugdspelers inpassen en hadden als doelstelling binnen drie jaar te promoveren. Dat laatste is achtergebleven’, aldus de oud-international, die eerder als assistent-coach werkte bij Almere City FC en RBC Roosendaal. De druk van de aanhang op het bestuur werd echter te groot.

Op het moment van schrijven heeft Fortuna Sittard nog niets over het ontslag gecommuniceerd. Het is dan ook onduidelijk hoe hoog de ontslagvergoeding is, wat de status van Jeffrey Kooistra (hulp trainer) & Rene Ter Borgh is en wie er nu de nieuwe trainer gaat worden. Voor wat het waard is,een trainer kost grofweg tussen de 75K en 100K en het is niet uitgesloten dat de club een vergelijkbaar bedrag nu moet neerleggen. De kans dat Kooistra aanblijft lijkt ons niet heel groot, maar dat is pure speculatie / interpretatie. De supporters hopen in ieder geval dat Rene ter Borgh gewoon aanblijft en de ingezette koers van prestatie verbetering over de hele linie doorzet. Enfin, eerst maar eens het statement van Fortuna Sittard afwachten.

Bron: VI