Wil Boessen pleit voor jeugd samenwerking

Trainer Wil Boessen van Fortuna Sittard pleit voor een verregaande samenwerking tussen de jeugdopleidingen van Fortuna Sittard, MVV Maastricht en *oda Kerkrade. De oefenmeester vertaalt zijn visie, op een vraag van Fortuna SC medewerker Patrick krekels wat Wil van het nieuwe platform vindt-, als volgt:

“Sittard staat voor pionierschap. Fortuna Sittard was de eerste BVO van Nederland, ook het nieuwe supportersplatform Fortuna SC bewijst over sentimenten heen te kunnen stappen. Krachten bundelen is het mooiste wat er is, dat doen wij ook op het veld en ik hoop dat alle BVO’s in Limburg een wakker worden. Dat we er met zijn allen voor gaan zorgen dat de Limburgse jeugdopleiding haar krachten bundelt. Voetballers moeten zo goed mogelijk worden opgeleid om betaald voetbal te spelen. Uiteindelijk zal dat een steentje bijdragen in het volgeraken van het stadion. Als spelers uit de regio in het 1 ste elftal spelen, jongens uit Sittard en omstreken, jongens uit Maastricht en omstreken, jongens uit Kerkrade en omstreken dan geraakt een stadion vol.”

Wat is uw mening? Moet Fortuna Sittard haar krachten bundelen en het initiatief (nogmaals) nemen om de jeugdopleidingen te bundelen tot een ‘mini FC Limburg’ of moet trainer Wil Boessen zich bezighouden met trainen? Er zullen vast vele voor- en tegenstanders zijn, we gaan uit van een faire discussie. Deel gerust uw gedachte.

Bovenstaand het volledige interview tussen Patrick Krekels en trainer Wil Boessen.

Auteur: Fortuna SC, Edgar Lucassen