Wout Holverda en zijn verhaal

Het beroep voetballer is wellicht één van de mooiste op deze wereld. Zeker als je als speler een hoofdrol mag vertolken in belangrijke wedstrijden. Fortuna Sittard speelt vrijdag zo een wedstrijd, in de wedstrijd van het jaar komt MVV Maastricht op bezoek.

In aanloop naar deze enig(st)e derby die Zuid-Limburg rijk is overheerst emotie en komende vrijdag om 20.00 uur zullen ware helden opstaan. Eén van deze ware helden die Fortuna Sittard rijk is, was spits Wout Holverda. De inmiddels 55 jarige speler kwam in zijn actieve voetbalcarrière uit voor Sparta Rotterdam, Fortuna Sittard en HFC Haarlem. Mooie club, ieder met zijn eigen historie. Voor Fortuna Sittard speelde hij 74 competitiewedstrijden. Evenveel als Jo Geyselaars, Marcel Liesdek en Sigi Lens. Nog zo een fraai trio welbekend bij de ‘oudere’ garde.

In september 2013 werd bekend dat Wout Holverda aan de ziekte van Alzheimer lijdt, een degeneratieve aandoening van de hersenen waarbij de patiënt in rap tempo kan dementeren. Holverda vergelijkt zijn aandoening met een sluipmoordenaar. Als gevolg van zijn ziekte is Holverda niet meer in staat om wedstrijden te bezoeken van zijn club  Sparta Rotterdam, hij mag simpelweg geen auto meer rijden. Fans uit de Maasstad namen de voormalig topschutter dit weekend dan ook mee naar de uitwedstrijd in Velsen alwaar Telstar met 0-3 werd verslagen.

Een prachtig verhaal met een duidelijke onderliggende boodschap richting de huidige spelersgroep. Geniet van het moment, zeker komende vrijdag!

Auteur: Fortuna SC, Edgar Lucassen, beelden TV Rijnmond.