Demi Schipper – Sitha Caessens – Maisam Wehbe
Laura Gerards – Mariëlle Janssen – Roos Notten
Wissels: 63′ Madelon Dohmen voor Sitha Caessens
Kaarten: 70′ Rood voor Maisam Wehbe wegens natrappen
Zondagmiddag probeerden de beloften de koppositie te verdedigen in de uitwedstrijd tegen de nummer 2, SVC 2000. Fortuna begon sterk aan de wedstrijd en zette SVC vast op hun eigen helft wat in een snelle voorsprong resulteerde. Maisam Wehbe kreeg in de 4e minuut alle ruimte om aan te leggen en schoot vanaf 20 meter de bal hard in de kruising. Ook na de voorsprong kwam SVC nauwelijks van de eigen helft af. Fortuna bleef aanvallen en kreeg ook regelmatig kansen. Beste kans op de 0-2 was na een kwartier spelen voor Demi Schipper die een diepe bal over de keepster lobte, maar haar lob eindigde op de lat. Ook Roos Notten, Mariëlle Janssen en Laura Gerards lukte het niet om de verdiende 0-2 te maken.
Omdat Fortuna het na liet om met een comfortabele voorsprong de rust in te gaan wist SVC dat ze in de 2e helft kans maakte op een goed resultaat. Tegen de verhoudingen in kwam SVC na 10 minuten in de 2e helft op gelijke hoogte. Samentha Poll profiteerde handig van een fout in de Fortuna-verdediging en lobte de bal over de uitkomende Melissa Winthaegen heen. Helaas was dit niet de enige tegenslag in de 2e helft. Sitha Caessens moest in de 63 minuut het veld verlaten omdat ze nog te veel last had van een knieblessure. 7 minuten hierna moest Maisam Wehbe, die een prima wedstrijd speelde, ook het veld verlaten nadat ze een domme rode kaart pakte wegens natrappen. SVC rook nu bloed en trok de wedstrijd naar zich toe. Met 10 vrouwen hield Fortuna met enig kunst en vliegwerk nog stand en creëerde zo nu en dan zelf ook nog een schietkans, maar het was wachten op de 2-1. Het was Emy Huybregts die het vonnis voltrok. Na een chaotisch moment voor de goal van Melissa kon Emy de bal over de lijn trappen; 2-1. Omdat SVC de wedstrijd hierna slim uitspeelde kon Fortuna, op een kans van Madelon Dohmen na, niet meer gevaarlijk worden waardoor er terecht verloren werd.

Bron: Fortunasc, Jori Knops