Zitterd op sjtap: Almere City FC (01-11-2013)

Stadion: Almere City Stadion
Uitslag: 1-1
Toeschouwers: 994

Steun voor Ricksen indrukwekkend, de wedstrijd slechts bijzaak.

Het nieuws dat Fernando Ricksen aan de spierziekte ALS lijdt sloeg deze week in als een bom bij de Fortuna familie. Niet alleen bij de Fortuna familie, ook vanuit Schotland en Alkmaar komt er steun voor Fernando. De ruim 100 fans die vandaag de reis naar Almere maakten staken Ricksen, op een indrukwekkende manier, een hart onder de riem. Oh ja, er werd ook nog gevoetbald. Onderstaande teams begonnen aan dit duel.

Almere City FC:
Marco van Duin – Cees Toet – Sven Nieuwpoort – Enzio Boldewijn (62. Mike Busse) – Jason Oost (78. Gilbrano Plet) – Charles Dissels (78. Ricardo Kip) – Tim Receveur – Lars Nieuwpoort – Hicham Falk – Stefano Lilipaly – Vincent Janssen

Fortuna Sittard:
Ferhat Kaya – Jonathan Hendrickx – Timothy Dreesen – Roel Janssen – Kevin Kis – Yoann de Boer – Ramon Voorn – Bob Vankan (60. Lars Gulpen) – Jeffrey Vlug – Gevaro Nepomuceno (65. Abdelaziz Khalouta) – Patrick Amoah (88. Zlatko Zejnilovic)

In de tweede minuut na de aftrap van de wedstrijd begon het uitvak met het scanderen van de naam van Fernando Ricksen. Na een kleine aarzeling werden de meegereisde supporters ondersteund door het thuispubliek. Het scanderen van de naam van Ricksen werd de gehele eerste helft volgehouden. In die eerste helft kreeg Almere in de openingsfase de beste kansen. Twee keer stond Kaya op de goede plek en een keer werd de bal door de geel-groene verdediging tot corner verwerkt. Na de openingsfase kreeg Fortuna meer grip op het duel en werd Almere meer en meer onder druk gezet. Dit zonder tot grote kansen te komen overigens. De beste kans van de eerste helft was voor Nepomuceno die zijn schot op de lat uit elkaar zag spatten.

De tweede helft had Fortuna nog steeds de overhand op het veld en wist het zich ook een paar kleine mogelijkheden te creëren. Toch werd er voetballend geen treffer gemaakt. Nadat Nepomuceno onrechtmatig werd afgestopt kon een verdediger van Almere vroegtijdig gaan douchen. Amoah schoot de strafschop goed binnen en de voorsprong was een feit. Toch had Fortuna het moeilijker tegen tien man van Almere dan tegen het volledige elftal. Toch kreeg Fortuna nog een aantal mogelijkheden om de voorsprong verder uit te breiden. Deze werden niet benut en N’Koyi wordt node gemist in de aanval van Fortuna. Almere was al een keer dicht bij de gelijkmaker een kopbal ging net voorlangs. Toch was deze waarschuwing niet voldoende want in de laatste minuut schoot Almere de gelijkmaker binnen. In de laatste twee minuten van de blessuretijd wist Fortuna het net niet meer te vinden waardoor de punten met Almere werden gedeeld.

Auteur: Niels van Renen