Zitterd op sjtap: N.E.C. Nijmegen (22-08-2014)

Stadion: De Goffert
Toeschouwers: 8.500
Uitslag: 5-1

Flinke afstraffing in Nijmegen.

Na de nederlaag tegen Jong Ajax afgelopen weekend mocht Fortuna wederom vol aan de bak. De gehavende Sittardse ploeg ging op bezoek bij het gedegradeerde N.E.C. uit Nijmegen. Drie bussen vol vertrokken op een druilerige vrijdag middag richting stadion de Goffert alwaar de volgende teams aan de wedstrijd begonnen.

N.E.C. Nijmegen:
Joshua Smits – Rens van Eijden – Kevin Conboy (73. Muhammed Mert) – Marcel Appiah – Tobias Haitz – Paco van Moorsel – Tom Daemen – Gregor Breinburg (70. Jeffrey Leiwakabessy) – Sjoerd Ars – Christian Santos – Alireza Jahanbaksh (67. Navarone Foor)

Fortuna Sittard:
Ferhat Kaya – Fatih Turan – Dennis Dengering  – Roel Janssen – Kevin Kis – Elroy Pappot (73. Niels Vets) – Jasper Waalkens – Lars Gulpen (66. Jelle van Rijswijk) – Jeffrey Vlug – Jordie Briels – Seku Conneh (86. Thomas Overhof)

Het duel was nog maar net begonnen of Kaya moest al vol aan de bak toen WK-ganger Jahanbaksh de verdediging van Fortuna passeerde. Een beeld dat veelvuldig te zien was deze avond. N.E.C. drong sterk aan en ging op zoek naar een vroege treffer die er niet zou komen. Na een klein kwartier kwam de eerste kleine kans voor Fortuna, een rollertje van Vlug. De gastheren waren daarna heer en meester in de Goffert. Het was dat Kaya een topdag had in de goal anders was de eerste treffer voor N.E.C. veel eerder gevallen. Dat deze treffer zou vallen was voor de aanwezigen in de Goffert in elk geval wel duidelijk. Na een klein half uur kon Kaya een inzet niet pareren en werd de stand 1-0. Het gejuich op de tribunes was nog niet verstomd toen de 2-0 tegen de touwen hing. Een kopbal viel buiten het bereik van Kaya binnen. Deze tweede treffer voor N.E.C. was het signaal voor de Fortunezen om zelf ook weer aan aanvallen te gaan denken. Sterker nog vlak na de tweede Nijmeegse treffer scoorde Conneh knap de 2-1, met deze stand werd de rust ook bereikt.

Een korte pauze voor de Fortunezen want de geel-groenen stonden minuten eerder op het veld dan de gastheren. Fortuna probeerde op zoek te gaan naar de gelijkmaker, maar werd volledig overklast door N.E.C. Ferhat Kaya verrichte verschillende miraculeuze reddingen en bewees maar weer eens een van de beste keepers in de Eerste Divisie te zijn. Toch zijn er ook ballen die Kaya te machtig zijn en N.E.C. maakte de 3-1…
Slechts een paar minuten later was de wedstrijd helemaal beslist toen Dengering een doorgebroken speler neerhaalde en met rood mocht vertrekken. De derde penalty tegen in drie duels werd feilloos binnengeschoten door oud Fortunees Daemen. Voor Fortune restte er niets anders meer dan de schade niet nog groter te laten worden. Toch lag de bal andermaal tegen de touwen voor een vijfde treffer van N.E.C. de eerste keer werd deze nog afgekeurd voor buitenspel, maar aan het einde van de blessure tijd viel de 5-1 alsnog.

N.E.C. was vandaag op alle fronten sterker dan Fortuna. Een harde les voor de jonge ploeg van Van Vossen. Nu is het zaak vlug de wonden te likken en met een frisse blik naar maandag te kijken. Dan komt SC Telstar op bezoek in het Offermans Joosten Stadion,

Auteur: Niels van Renen
Fotografie: Niels van Renen / Janko Knops