14 Juli : Persdag Fortuna

Waar vele supporters hoopten op nieuws betreffende versterking voor de selectie van het komende seizoen, bleef het vandaag op de persdag van Fortuna Sittard stil omtrent dit onderwerp. Vooralsnog komen er nog geen versterkingen, al kan dat in de voetbalwereld natuurlijk snel veranderen. ´Grote´ afwezigen vandaag waren Fatih Turan, die in een interview aan RTV Oost aangaf, te kiezen voor een avontuur bij PEC Zwolle, en Thiemo vanMaris ontbrak wegens niet bekende redenen.

Voorzitter Martin Masset verwelkomde de aanwezige schrijvende en en fotograferende pers in het kleedlokaal, in het bijzijn van de hele selectie. Hier gaf hij duidelijk aan dat er nog versterkingen op komst zijn, en dat we dit jaar een succesvol en voor het eerst sinds lang een winstgevend jaar ervan willen gaan maken, zeker gezien het 60jarige bestaan van onze groengele club. Dat de sponsoren, de pers en ook de supporters hier een belangrijke rol in zullen spelen, is iets dat natuurlijk geen betoog nodig heeft. Ook zullen er nog enkele festiviteiten georganiseerd gaan worden omtrent dit feestjaar.

Een deel van de spelersgroep luisterde aandachtig naar de woorden van Martin Masset, nadat er voor eenieder een stuk vlaai en koffie of thee klaarstond.

Na dit openingswoord werden er portretfoto´s gemaakt voor het voetbalblad van de ´snor´, en ging de weg verder naar het vers gemaaide veld, alwaar alle overige pers portretfoto´s kon maken en de nodige aktiefoto´s.

​Hier bleek al snel dat de sfeer al behoorlijk goed is, want de grappen en grollen waren niet van de lucht, met natuurlijk de gekende personen in de hoofdrol. Teammanager Sjra Philippen gaf hier nogmaals aan dat men nog steeds bezig is met het zoeken naar een 3-4tal echte versterkingen. Hoe ver men hier mee is, geen idee, we zullen het moeten afwachten. De rugnummmers voor het komende seizoen zijn ook al vastgelegd, met als kanttekening dat o.a. nummer 9 (!!) nog niet is toegekend.

Afgesloten werd er met het maken van een elftalfoto´s, helaas nog in de tijdelijke tenues, daar het nieuwe thuisshirt nog niet gearriveerd is. Wel mocht er al een blik geworpen worden op het nieuwe uitshirt, Mijn bescheiden mening is dat dit een zeer apart en mooi ontwerp is. Zoals altijd zullen hier de meningen over verschillen.

Na het komende weekeinde hier meer nieuws over……..

Auteur : Harald

Foto´s : Niels van Renen