Achilles ’29 – Fortuna= 3-0

25 januari 2015; exact een jaar geleden won Fortuna Sittard de Limburgse derby tegen Roda JC. Uitslag in Kerkrade: 1-3. Fortunees Roel Janssen was de gevierde man met 3 doelpunten. Hedenavond 25 januari 2016 stond een andere uitwedstrijd op de agenda. Op papier een minder lastige opgave, hoewel tegenstander Achilles ‘29 niet onderschat mocht worden. Sterker nog, de Gelderse thuisploeg won dit seizoen 2015-2016 al 2x van Fortuna Sittard. In competitieverband wonnen de Groesbekers met 2-4, voor de Beker eindige het treffen in Sittard-Geleen in 1-3.

Fortuna Sittard dan ook gewaarschuwd. Trainer Ben van Dael hamerde in de voorbereiding op het treffen dan ook op concentratie. Onder leiding van de Limburgse hoofdcoach werd nog niet verloren maar om aansluiting te vinden bij de middenmoot van de Jupiler League zou er hedenavond gewonnen moeten worden. Onderstaande het basisteam welke dit moest bewerkstelligen. In de basiself van de Limburgse BVO verrassend genoeg geen plekje voor de jarige Gokhan Lekesiz (25 jaar). Ook Muhammed Mert weer bankzitter met een lichte kwetsuur.

Kaya

Dengering – De Regt – Janssen – Schroyen

Saddiki – Briels – Mares – Loen – Ospitalieri

Hutten

Reserves: Daniels, Roumen, Fafiani (65), Mert, Vankan, Lekesiz (71)

Fortuna Sittard begon fel aan de wedstrijd, kort op de bal zittende en dus fysiek sterk. In het uitvak ruim 100 fans die deze maandagavond de moeite hadden getroost het duel in de Jupiler League te bezoeken. De in het geel en groen getogen fans zagen dat bij de thuisploeg Freek Thoone als wel ook Thijs Hendriks in de basis starten. Beide spelers stonden ooit in de belangstelling van onze club maar verkozen het zwart (geld?) en wit van Achilles’29.

De eerste (Freek Thoone) zorgde na een 20 minuten spelen voor enig gevaar. Zijn kopbal miste echter richting om doelman Ferhat Kaya in verlegenheid te brengen. Fortuna Sittard moest het in deze beginperiode vooral hebben van stilstaande situaties. Maar ja, een goede corner nemen is blijkbaar niet te trainen. Zo ontspon zich in de 1 ste helft langzaam maar zeker een matig duel in Gelderland met amper hoogtepunten. Thuisploeg Achilles ’29 was met een afstandsschot vlak voor de thee het dichtste bij een treffer, het leer verdween echter hard naast het doel.

Laten we het slechte veld maar de schuld geven. Rust 0-0.

Na rust eenzelfde spelbeeld. Achilles’29 welke mocht aanvallen, Fortuna Sittard welke ontregelde en loerend op de counter of die ene succesvolle spelhervatting. Inspiratieloos of zakelijk en kil spel? Met name Yoeri Loen kwam in deze fase diverse malen dreigend in het spel voor. Het was echter de thuisploeg welke na 58 minuten de score opende. Een overtreding van verdediger Ferry de Regt en een strafschop toegekend door scheidsrechter Mulder welke feilloos werd benut door aanvaller Freek Thoone: 1-0.

Fortuna Sittard rechtte haar rug en via Yoeri Loen en Ferry de Regt werden kansen gecreëerd om de gelijkmaker te produceren. Niet veel later echter ook de 2-0, een mokerslag. Na 63 minuten was het namelijk Thijs Hendriks welke wist te scoren en hiermee een streep zette door de goede bedoelingen van de Limburgse equipe. De eerste nederlaag van Fortuna Sittard onder trainer Ben van Dael?

De Limburgse hoofdcoach greep na de 2-0 direct in en bracht Raymond Fafiani en de jarige Gokhan Lekesiz om de aanvalslinie te versterken. Ook Ferry de Regt mocht inschuiven. Een Sittardse opleving kwam er echter niet, hoewel Ferry de Regt voldoende mogelijkheden kreeg om te scoren. Na 84 minuten de definitieve doodsteek, de 3-0 van Freek Thoone na buitengewoon matig verdedigen van Dennis Dengering.

De 3 de nederlaag tegen Achilles ’29 dit seizoen een feit. Een pijnlijke constatering.

Komende vrijdag speelt Fortuna Sittard een thuiswedstrijd. Tegenstander dan Almere City FC. Zeker voor sponsor René Ter Borgh een bijzondere wedstrijd. Voor de gemiddelde Fortunees echter een doodnormale potentiële driepunter. De wedstrijd begint om 20.00 uur en Radio Fortuna doet voor de thuisblijvers een live verslag .

Voor nu een prettige werkweek en tot vrijdag.