Ajeugd wint zonder Bob Vankan

Bob Vankan niet meer speelgerechtigd voor Ajeugd

In de Nike A-junioren 2 de divisie B zijn nog 5 wedstrijden te spelen. Onze Ajeugd is met AFC, UVS, Feyenoord AV en Velo in gevecht voor de titel en dus rechtstreekse promotie naar de 1 ste divisie.

Jongstleden zaterdag (15 maart 2014) won Fortuna Sittard de topper thuis tegen Velo: 1-0. De winst kwam niet aanwaaien want Velo miste ondermeer een strafschop. Het was Glodi Wato –in zijn 2 de wedstrijd na een zware knieblessure- welke uiteindelijk het verschil maakte.

De terugkeer van de spits is een steun in de rug.  Volgende week wacht alweer een nieuwe topper, dan speelt Fortuna Sittard in Rotterdam tegen Feyenoord AV. Een wedstrijd welke wederom gewonnen moet worden om het kampioenschap in de 2 de divisie in eigen handen te houden,

Stand na 17 gespeelde competitiewedstrijden:

·         Fortuna Sittard: 17-33

·         AFC:  17-33

·         UVS: 17-32

·         Feyenoord AC: 17-31

·         Velo 17-30

Goed, de titel van dit nieuwsitem zegt het al. Onze Ajeugd hoopte in de beslissende eindfase van de competitie gebruik te kunnen maken van 2 de jaars Bjeugd speler Bob Vankan. Zo ook afgelopen weekend. Slechts enkele uren voor aanvang van de topper tegen Velo werd echter duidelijk dat de aanvallende middenvelder dit seizoen reeds teveel wedstrijden heeft gespeeld voor Jong Fortuna Sittard / Fortuna Sittard en dus dit seizoen niet meer speelgerechtigd is voor de A jeugd.

Auteur: Fortuna SC, Edgar Lucassen