Esmeralda Jaspar (68′ Kyona Lacroix) – Marieke Vanwersch – Chayenne Corstjens
Roos Notten – Gigi Verkennis – Sitha Caessens – Maisam Wehbe (75′ Laura Gerards)
Madelon Dohmen (60′ Rimke Eurlings) – Mariëlle Janssen (45′ Darnisha Sewbaransingh) – Colette van Aalst
Doelpunten:
5′ 1-0: Sitha Caessens
14′ 2-0: Mariëlle Janssen
81′ 3-0: Colette van Aalst
De beloften hebben zondagmiddag zonder al te veel problemen gewonnen van Rood Wit ’62. Eerder dit seizoen werd in Helmond nog met 2-0 verloren, dus de beloften wisten dat ze aan de bak moesten. Vanaf de eerste minuut werden de Helmondse vrouwen vast gezet rond de eigen 16-meter wat resulteerde in de snelle openingstreffer. Sitha Caessens kreeg na 5 minuten spelen veel ruimte en kon vanaf een meter of 25 uithalen; 0-1! Fortuna nam geen gas terug en bleef de aanval zoeken. Na bijna een kwartier spelen werd de wedstrijd eigenlijk al beslist. Sitha Caessens gaf een kort genomen corner prima voor op Mariëlle Janssen, die van dichtbij de 2-0 erin kon volleyen.
Rood Wit probeerde meer de aanval te zoeken, maar kon niet echt gevaarlijk worden. Fortuna bleef kansjes creëren maar had moeite om de score verder uit te breiden. Pas 9 minuten voor tijd lukte het Colette van Aalst om de 3e Sittardse treffer te maken met een schot vanaf de rand van het strafschopgebied.

Rimke Eurlings kon eindelijk haar debuut maken sinds ze begin januari overkwam van Standard Luik.

Bron: Fortunasc: Janko en Jori Knops