Aldi opent winkel in Fortuna stadion

Aldi gaat een filiaal openen onder de tribune van het Fortunastadion in Sittard.
Een woordvoerder van de discounter bevestigt tegen 1Limburg dat er een huurovereenkomst is en dat Aldi er naar streeft de supermarkt in de loop van dit jaar te openen. Bij het stadion staat al een reclamezuil waarop de komst van de supermarkt is aangekondigd.

Aldi laat aan het medium weten niet op de hoogte te zijn van die uiting, die vermoedelijk door de projectontwikkelaar is neergezet. Zowel de discounter als de projectontwikkelaar wilden tot voor kort niet bevestigen dat er een Aldi in het stadion komt. Aldi doet dat nu vanwege de reclamezuil wel. Hoe groot de winkel wordt en verdere details over de huurovereenkomst zijn op dit moment niet bekend.

Niet Albert Heijn, maar Aldi
Lange tijd leek het er op dat niet Aldi maar Albert Heijn een winkel in het stadion zou openen. Sinds 2006 was het plan dat Albert Heijn hier een XL-zaak zou openen. De gemeenteraad in Sittard gaf in juli 2009 groen licht voor een ruim vierduizend vierkante meter vvo grote XL in de catacomben van het stadion. Volgens de toenmalige planning zou de bouw beginnen na de bouwvak in 2010 en kon de supermarkt eind 2011 of begin 2012 de deuren openen.

Met de komst van de Aldi als partner wordt het Sportzone gebied  weer een beetje levendiger.