Ben Rienstra keert terug in de Eredivisie

Ben Rienstra keert terug in de Eredivisie. De middenvelder gaat de komende jaren het geel-groene shirt van Fortuna Sittard dragen. Zijn contract bij de club uit de Süper Lig liep nog een jaar door, maar wordt voortijdig afgekocht door Fortuna.

De dertigjarige middenvelder gaat voor de zesde keer een dienstverband aan in de Eredivisie: hij speelde al bij Heracles Almelo, PEC Zwolle, AZ, Willem II (op huurbasis van AZ) en sc Heerenveen. Een jaar geleden verliet hij Friesland voor Kayseri.Met Kayserispor eindigde Rienstra vorig seizoen op de zeventiende plek in de Süper Lig. Omdat de Turkse voetbalbond als gevolg van de coronacrisis besloot geen clubs te laten afdalen naar het tweede niveau, handhaafde Kayserispor zich. Rienstra speelde 26 competitiewedstrijden en kwam driemaal uit in bekerverband voor de club die hij uiteindelijk slechts één seizoen zal dienen.

Fortuna Sittard heeft met Ben Rienstra opnieuw een slag geslagen op de transfermarkt. De 30-jarige middenvelder wordt per direct overgenomen van Kayserispor. De voormalig jeugdinternational tekent in Sittard een contract voor de duur van drie seizoenen.

Ben Rienstra is blij met zijn transfer naar Sittard: “Ik ben trots dat ik de komende jaren voor Fortuna Sittard mag gaan spelen.” Sjors Ultee is tevreden dat de deal rond is. “Het was er een van de lange adem, maar we zijn blij dat het nu rond is,” aldus de technisch manager van Fortuna Sittard. “We voegen met Ben een ervaren leider toe aan onze selectie. Wij zijn continue op zoek naar de juiste balans tussen ervaring en jong talent. De kwaliteiten van Ben sluiten daar perfect op aan.”

Ben is een ervaren en allround middenvelder en beschikt bovendien over scorend vermogen en heeft de afgelopen jaren in Nederland een goede cv opgebouwd. Het is ons nog onduidelijk voor welke positie de ervaren middenvelder is gehaald, maar het lijkt erop dat die in principe voor de basis is gehaald en dat bij een 4-3-3 of Smeets of Tekie dan de concurrentie van de nieuweling moeten vrezen. Waarschijnlijker is dat de beste in vorm of de tactisch meest passende steeds zal spelen. In een 4-4-2 systeem is het antwoord eenvoudiger te geven.

#BenWelkom

 

Geef een reactie