Vera Wanrooij – Annika Pluijmen – Charlotte Schings

Colette v Aalst – Shirley Kocacinar – Liv Aerts

Wissels: 82′ Mariëlle Janssen en Marieke Vanwersch voor Colette van Aalst en Jess Sibilja

Kaarten: 58′ Annika Pluijmen (geel)

Zondagmiddag speelde het damesteam hun eerste bekerwedstrijd. In Etten-leur waren de vrouwen v.v. DSE de tegenstander. Vanaf de eerste minuut was het strijdplan van de kersverse hoofdklassers duidelijk; Fortuna het spel laten maken en proberen via de twee snelle spitsen gevaarlijk te worden uit een counter. Omdat DSE zich met minstens 5 verdedigers in had gegraven rond de eigen 16 kon Fortuna, ondanks het grote overwicht, maar weinig kansen creëren. Het meeste gevaar moest komen van schoten vanuit de tweede linie, maar onder andere Liv Aerts, Shirley Kocacinar, Sharon Zagar en Vera Wanrooij schoten diverse keren zonder resultaat. Halverwege de eerste helft leek de 0-1 te vallen. Shirley legde de bal achter de verdediging, waarna Colette van Aalst van dichtbij af kon ronden. Omdat de grens al aan het vlaggen was voor buitenspel bleef de 0 voorlopig nog op het scorebord staan tot aan de rust.

De tweede helft werd meteen weer de aanval gezocht door Fortuna waardoor er direct 2 corners af werden gedwongen. De tweede corner werd hoog voorgegeven door Vera. Loes Plantaz werd door de DSE-verdediging niet goed gedekt en kon de 0-1 tegen de touwen koppen. DSE probeerde meer de aanval te zoeken maar kwamen meestal niet verder dan het middenveld. Omdat DSE nog steeds met meer mensen achter als voor de bal speelde moest Fortuna zich weer beperken tot afstandsschoten. Ondanks dat de 0-2 in de lucht hing was het DSE dat scoorde. Elise Tak was in de 63e minuut het eindstation van een snelle counter en liet Katja Demacker van dichtbij kansloos. Lang kon DSE niet genieten van de gelijkmaker want 3 minuten was het Liv die op de rand van de 16 een combinatie aanging met Shirley. Het schot van Liv werd in eerste instantie nog geblokt, maar aangezien de keepster al op de grond lag kon ze de rebound in een zo goed als lege goal koppen. Ondanks de hernieuwde voorsprong bleef het spelbeeld hetzelfde. DSE bleef in een handbalverdediging om de eigen 16 heen staan en hoopte op nog een succesvolle counter. Omdat Fortuna verzuimde de 1-3 te maken en de wedstrijd op slot te gooien kon DSE blijven hopen op een goed resultaat. De laatste 5 minuten probeerde DSE via een alles-of-niets offensief alsnog gelijk te maken, maar dit leverde maar echte 1 kans op. Katja was alert en won de één-tegen-één situatie. Diep in de blessuretijd probeerde DSE het nog een keer vanaf grote afstand, maar de bal vloog gelukkig vlak langs de goede kant van paal waardoor onze dames hun eerste zwaarbevochten overwinning van het seizoen behaalden.

Bron: Fortunasc, Janko en Jori Knops