Preview: Fortuna Sittard – Willem II

David versus Goliath, maandagavond voetbal in Zitterd

Fortuna Sittard kent (met name) defensieve problemen. Zover niks nieuws want bijna de gehele competitie wordt  de selectie van trainer Wil Boessen geteisterd door blessures en een KNVB keurkorps welk het nodig acht te strooien met gele en rode kaarten.  Vele schorsingen als gevolg.

Tegenstander Willem II is kampioenskandidaat en verkeerd in goede doen. De maandagavondwedstrijd in Sittard-Geleen wordt dan ook met enig terughoudende enthousiasme betitelt als de wedstrijd tussen het grote Goliath (Willem II) en de kleine David (Fortuna Sittard). We weten allemaal hoe dat gevecht eindigde. De 21 ste eeuw vertaling luidt simpel: de bal is rond, en zo is het natuurlijk wel. Fortuna Sittard begint in eigen huis als underdog, maar zal haar huid zo duur mogelijk verkopen.

Mogelijke opstelling Fortuna Sittard:

Kaya

Hodselmans – de Boer – Linssen – Kis

Khalouta – Voorn – Zennaro – Briels – Nepomuceno

N’Koyi

Opvallend: Davy Hodselmans maakt zijn debuut als basisspeler in het betaalde voetbal. Achter het meespelen van Linssen staat een vraagteken.

Mogelijke opstelling Willem II:

Swinkels

Jallo – Peters – Wuijtens – Heerkens

Vossenbelt – Ippel – Messaoud

Andrade – Boymans – Ondaan

Opvallend: in vergelijk met de vorige editie Fortuna Sittard – Willem II speelt alleen Vossenbelt nog in de basis van de Tilburgers.

Bij onze gasten in de spits dus Ruud Boymans. In Sittard-Geleen liefkozend bestempeld als Ruudje en  ras-Fortunees. Het zal voor de spits dan ook vreemd zijn om tegen zijn oude liefde te moeten spelen. In het doel staat Ruud Swinkels en dus niet ex-Fortunees David Meul die vanwege een kwetsuur  (schouderblessure) in Sittard niet zal aantreden.

Statistieken 21 ste eeuw, competitie Fortuna Sittard – Willem II:

·         2011-2012: Fortuna Sittard – Willem II: 3-1

·         2001-2002: Fortuna Sittard – Willem II: 1-2

·         2000-2001: Fortuna Sittard – Willem II: 4-1

·         1999-2000: Fortuna Sittard – Willem II: 2-0

De wedstrijd begint om 20.00 uur en het is aan leidsman Van de Graaf om aan te tonen dat niet alle scheidsrechters op voorhand tegen Fortuna Sittard fluiten. Het steentje tegen het voorhoofd, we houden ons vast aan clubliefde en het onmogelijk geachte: we voorspellen een 1-0 overwinning. It’s showtime!

Auteur: Fortuna SC, Edgar Lucassen