Fortuna pakt 3 punten en vertrouwen!

Fortuna Sittard heeft hele goede zaken gedaan op de voetbalonwaardige maandag. In een matig gevuld thuisstadion (2550 toeschouwers) werd het na een thriller 3-1 op de titelkandidaat Willem II. Het weerzien met Ruudje Boymans kon niet beter 😉

Fortuna Sittard begon de wedstrijd zoals verwacht, degelijk en met veel druk op de bal. Heel Fortuna wilde na een kleine tien minuten een penalty toen de rappe Nepomuceno naar de grond ging in de zestien, maar de aanvaller kreeg geel voor een schijnbare fopduik. De terechte goal viel uiteindelijk wel vlak voor rust. Jordie Briels passeerde Swinkels van dichtbij met een hard schot in dak van het doel: 1-0!!

Door een gelukje kon Willem II toch met een gelijke stand gaan rusten. Een hoge voorzet van Freek Heerkens werd door Kaya verkeerd ingeschat. Hij liet de bal los en Bruno Andrade was er als de kippen bij om de 1-1 binnen te tikken. Een domper zo vlak voor de thee!

Na rust was Willem II soms dichtbij een voorsprong, maar keeper Kaya redde zoals vanouds diverse malen knap. Toen Ruudje Boymans echter werd getackeld door diezelfde keeper Kaya trokken donkere wolken boven Zitterd.  De publiekslieveling maakte zijn overtreding echter meer dan goed door de pingel te stoppen.Vanaf dat moment was de ban gebroken en werd Fortuna sterker en sterker en was het uiteindelijk de sterke Khalouta die in de 72e minuut op aangeven van Nepomuceno de bal van dichtbij prima inkopte: 2-1.

Daar Jallo van Willem ook nog eens direct rood mocht ontvangen na een elleboogstoot konden de toeschouwers genieten van een ware “geel-groene tsunami”. Het publiek werd getrakteerd op leuk spel en diverse kansen. Het was topschutter N Koyi die vlak voor tijd het slagroomtoetje op de Zitterdse vlaai zette: 3-1!!

De winst, drie punten, stijging op de ranglijst en geen nieuwe blessures zorgen ervoor dat Fortuna Sittard en haar fans weer vertrouwen kunnen tanken, en laat dat nu precies zijn dat we goed konden gebruiken!