Dames doen prima zaken

Zaterdagmiddag stond voor onze dames de uitwedstrijd tegen hekkensluiter FC Gelre op het programma. Tijdens de thuiswedstrijd eerder dit seizoen werd er flink aan het doelsaldo gewerkt door met maar liefst 12-1 te winnen. Op voorhand leken de overige wedstrijden in de Topklasse dan ook interessanter dan de wedstrijd in Wehl.

Katja Demacker
Charlotte Schings (85′ Sitha Caessens) – Glynis Vromen – Mayke Ploemen (28′ Jiska Theunissen) – Loes Plantaz
Vera Wanrooij – Annika Pluijmen – Nadine Hanssen
Maisam Wehbe (45′ Colette van Aalst) – Shirley Kocacinar – Liv Aerts
Doelpunten:
8′ 0-1: Maisam Wehbe
15′ 0-2: Liv Aerts
22′ 1-2: Wendy Tiemes
41′ 1-3: Liv Aerts
53′ 1-4: Liv Aerts
90′ 1-5: Liv Aerts
Voor er naar de andere uitslagen gekeken kon worden moest er eerst nog afgerekend worden met FC Gelre. Om 14.30 uur floot dhr Langendonk voor de eerste keer deze wedstrijd, het teken voor Fortuna om de aanval te zoeken. Na amper 10 minuten spelen werd Liv Aerts diepgestuurd over de rechterflank. Liv liet de back haar hielen zien en gaf een perfecte voorzet op Maisam Wehbe, die makkelijk raak kon koppen. Na een kwartier spelen was het wederom Liv die diep werd gestuurd. Gelre-goalie Astrid van der Zijden kwam uit, maar Liv was eerder bij de bal. Liv’s lob stuiterde in eerste instantie nog tegen de paal maar ze kon de rebound zelf in de lege goal tikken.
Gelre was niet van plan om zich weer af te laten schieten en probeerde iets terug te doen. Via een counter over de rechterflank kon de bal voorgegeven worden richting de tweede paal waar spits Wendy Tiemes klaar stond om van dichtbij de aansluitingstreffer te maken. Vlak na de tegengoal de tweede tegenvaller: Mayke Ploemen, net terug na lang blessureleed, moest geblesseerd het veld verlaten.
Fortuna liet zich niet uit het veld slaan en bleef de aanval zoeken. Vera Wanrooij was dichtbij de 1-3 maar haar vrije trap vloog via de lat terug het veld in. Vlak voor de rust viel de 1-3 alsnog dankzij wederom Liv Aerts. Liv bood zich kort aan bij een corner, kapte de verdedigster uit en haalde verwoestend uit in de korte hoek.
Na de rust werd de wedstrijd al snel beslist. Shirley Kocacinar kapte en draaide zich vrij op een paar meter afstand van de goal maar liet het scoren over aan Liv. Na de 1-4 was de rest van de wedstrijd eigenlijk nog maar een formaliteit. In de blessuretijd bepaalde Liv de eindstand door haar 4e van de middag nog erin te schieten.
Na deze ruime overwinning kon naar de uitslagen van de concurrentie gekeken worden:
5 RCL 15 26
Volgende week kan Fortuna wederom goede zaken doen. Buitenveldert krijgt dan Ter Leede op bezoek. Bij winst op RKHVV stijgen onze dames dan sowieso naar de 2e plaats!
Nawoord:
Het competitiedebuut van Rimke Eurlings laat nog even op zich wachten. Nadat ze eerdere wedstrijden aan zich voorbij moest laten gaan omdat de overschrijving op zich liet wachten en door ziekte was ze er dit weekend wederom niet bij. Rimke speelde namelijk met België U17 tegen Club Brugge. Eerder deze week oefende België ook al tegen AA Gent.
AA Gent – België U17 2-2
Club Brugge – België U17 1-0
Bron: Fortunasc, Janko en Jori Knops