Dames overklassen Ter Leede!

Zaterdagmiddag stond de kraker tegen regerend kampioen Ter Leede op het programma. Beide teams hadden de 3 punten hard nodig in de strijd om het kampioenschap.
Annika Pluijmen – Nadine Hanssen – Maisam Wehbe
Colette van Aalst – Shirley Kocacinar (87′ Marieke Vanwersch) – Liv Aerts (90+3′ Gigi Verkennis)
Goalen:
57′ 1-0: Shirley Kocacinar
81′ 2-0: Shirley Kocacinar
Vanaf de aftrap maakte Fortuna duidelijk dat ze iets goed wilden maken na het 5-1 verlies in de uitwedstrijd. Ter Leede kwam na amper 3 minuten spelen al goed weg. Annika Pluijmen stuurde Colette van Aalst diep, maar Colette haar schot was te zwak om Ter Leede-goalie Nada van Es te verschalken. Onze dames bleven de aanval zoeken en verschillende goede mogelijkheden. Annika Pluijmen was met een vrije trap in de verre hoek nog het dichtst bij de openingstreffer. Wederom was het Nada van Es die, ten koste van een corner, redding bracht. De corner leverde een goede kans voor Loes Plantaz op maar haar schot van dichtbij ging net naast.
Na rust kwam Ter Leede iets meer van de eigen helft af al had Katja Demacker nog steeds weinig te doen. Haar collega aan de overkant van het veld had ook in de tweede helft een stuk drukker. Colette van Aalst ging alleen op de goal af maar wéér voorkwam Nada van Es een Sittardse treffer. Na bijna een uur spelen viel toch de eerste treffer. Nadine Hanssen gaf goed voor op Shirley Kocacinar. Shirley nam aan op de borst en lobte de bal onhoudbaar erin. Ter Leede moest nu wel komen en kreeg wat schiet kansjes en corners. Een kleine 10 minuten voor tijd strafte Shirley een fout in de verdediging van Ter Leede genadeloos af. Omdat Ter Leede te druk bezig was met appeleren voor buitenspel van Liv Aerts kon Shirley, die niet buitenspel stond, makkelijk de wedstrijd op slot gooien.
Stand na de wedstrijd:
1 Buitenveldert 20 43
2 Fortuna Sittard 19 39
3 Ter Leede 19 38

Onze dames zijn de laatste weken goed in vorm en kruipen richting de eerste plaats. Aanstaande zaterdag speelt Fortuna uit tegen Wartburgia (5e) terwijl Ter Leede thuis speelt tegen RKHVV (4e). Buitenveldert heeft komend weekend vrij.
Foto’s: Jori Knops