Danny Hoessen naar Groningen?

Danny Hoesen (23) staat in de belangstelling van FC Groningen, aldus de Telegraaf. De spits speelde het afgelopen halve seizoen op huurbasis voor PAOK Saloniki. Een groot succes werd dit echter niet. FC Utrecht,1. FC Nürnberg hopen eveneens op de diensten van Hoesen. De werkgever van de spits(Ajax), wil zowel aan verkoop als aan verhuur van de speler meewerken. Hoesen speelde in het verleden onder andere voor,Fulham, Fortuna Sittard en het Finse HJK Helsinki.

UPDATE MAANDAGOCHTEND 26 mei 07:00 uur Volgens de Telegraaf heeft FC Groningen, FC Utrecht en 1. FC Nürnberg afgetroefd in de strijd om Danny Hoesen (23). De Trots van het Noorden zou met Ajax overeenstemming bereikt hebben over de transfersom van de aanvaller. Hoesen werd het afgelopen half jaar door de Amsterdammers verhuurd aan PAOK Saloniki. Het is nu wachten op een officieel akkoord over een meerjarige verbintenis tussen Hoesen en FC Groningen. De Limburger wordt dan de vervanger van Zivkovic, die verkocht is aan de Amsterdamse club.

UPDATE MAANDAGOCHTEND 10:45 uur Mike Verweij, sportverslaggever van De Telegraaf, meldt op twitter dat Danny Hoesen aanstaande woensdag terugkomt van zijn vakantie. Na terugkomst zal de spits gaan praten met FC Groningen. Ook weet Verweij te melden dat de transfersom enkele tonnen bedraagt. Hoesen zal naar verwachting de eerste nieuwe aanwinst gaan worden van de Trots van het Noorden, Hoesen moet alleen nog persoonlijk tot akkoord komen met FC Groningen – wordt eerdaags vervolgd.

UPDATE DINSDAGOCHTEND 27-5, 00:03uur Danny Hoesen keert morgen weer terug in Nederland. De spits zal dinsdag met zijn zaakwaarnemer, Kees Ploegsma jr. de opties gaan bespreken, zo weet het AD te melden. ‘Maar ik spreek hem morgen om de verschillende opties te bespreken’, aldus Ploegsma. FC Groningen is met Ajax tot een akkoord gekomen, het woord is nu aan Hoessen.

Opleidingsvergoeding?
Na voor de amateurclubs SV Eikenderveld en RKSV Groene Ster te hebben gespeeld doorliep Hoesen de hele jeugdafdeling van Fortuna Sittard. Hoesen kwam in de zomer van 2008 bij de selectie. Op 15 augustus 2008 maakte hij zijn competitiedebuut voor Fortuna in de uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles. Op 17e jarige leeftijd verliet Hoessen Fortuna Sittard en ging hij naar Fullham. Fortuna Sittard lijkt dus recht te hebben op een opleidingsvergoeding. De opleidingsvergoeding wordt verdeeld onder alle clubs waar een speler actief was vanaf zijn 12e tot en met zijn 23e levensjaar. Per jaar heeft een club recht op een deel van de vergoeding. De verdeling is als volgt;

Levensjaar Deel van vergoeding Deel van totale transfersom
12 5% 0.25%
13 5% 0.25%
14 5% 0.25%
15 5% 0.25%
16 10% 0.5%
ieder volgend jaar t/m 23 10% 0.5%

Bereken gerust zelf hoeveel dat voor Fortuna zou zijn 🙂

Bron: FC Groningen