Fernando Ricksen, vechtlust en ALS

L’ami d’aujourd’hui est l’ennemi de demain.

·         Fernando Ricksen heeft voorafgaande zijn afscheidswedstrijd tegen Fortuna Sittard foto’s laten maken voor de spraakmakende ALS reclamecampagne: “Ik ben inmiddels overleden”. Of de voormalig profvoetballer na zijn dood daadwerkelijk gebruikt zal worden in een (confronterend) offensief deze ziekte te bestrijden is nog maar de vraag. De boodschap komt namelijk keihard aan bij familie welke uiteindelijk toestemming moet verlenen. Fernando zelf heeft overigens de hoop nog niet opgegeven dat hij als eerste mens deze spierziekte zal overleven. De voormalig speler van o.a. Fortuna Sittard blijft vechten. Elke dag weer.

·         In de strijd ter bestrijding van ALS heeft het officiële wedstrijdshirt van Fernando Ricksen € 1750,- opgeleverd. Na de wedstrijd Fortuna Sittard – Fernando Ricksen Team kon er geboden worden op het tricot. Ook jij kan helpen deze vreselijke ziekte te bestrijden. Er is geld nodig voor onderzoek, vele geld. Uw bijdrage van levensbelang, klik hier .

·         Na het succes van ‘Vechtlust’ (70.000 verkochte exemplaren en inmiddels ook vertaald in het Engels) werkt schrijver Vincent de Vries en clubicoon Fernando Ricksen aan ‘Vechtlust deel II’. Ricksen zelf geeft aan nog maar de helft van zijn levensverhaal verteld te hebben. In het nieuw uit te brengen broek zal er veel aandacht zijn voor Ricksen zijn spierziekte ALS.

·         Achter de schermen vecht de ex-vrouw van Fernando Ricksen haar eigen strijd. Graciela L’Ami eist voor de rechter de helft van de recettes van het boek ‘Vechtlust’.

Auteur: Fortuna SC, Edgar Lucassen