De huldiging

Wat was het zaterdagavond en nacht een groot en machtig mooi feest. Naar schatting 7000 mensen hebben tot diep in de nacht samen met spelers en medefans de promotie van Fortuna Sittard op het fanplein gevierd. Je mag het eigenlijk niet van jezelf zeggen, maar wat was het een prachtige happening en wat zijn we trots op onze vrijwilligers en fans die hebben laten zien dat onze fanbase eredivisie waardig is. Tijd voor het volgende feestje…de huldiging.

De huldiging.
Op maandag 30 april tussen 19:00-20:00 uur vindt de publiekshuldiging plaats van de club op de Markt in Sittard. De gemeente treft maatregelen om het feest in de stad, inclusief de rit met de open bus van het station naar de Markt, in goede banen te leiden.

Voorafgaand aan de huldiging van de spelers van Fortuna Sittard, maken zij een tour door de stad met een open bus, die om 18:30 uur vertrekt vanaf het station. Vervolgens rijdt de bus via de Stationsstraat, de Steenweg, de Voorstad, de Brandstraat en de Limbrichterstraat richting de Markt.

Het publiek wordt ondertussen (vanaf 17:00 uur) opgewarmd met muziek door DJ Erc. Burgemeester Sjraar Cox zal om 19:00 uur de opening van de publiekshuldiging verrichten op een naar verwachting bomvolle Markt. Daarna kent het programma, dat wordt gepresenteerd door Koert Westerman en Bas van Mulken, nog enkele verrassingen.

De feestelijke publiekshuldiging eindigt om 20:00 uur. Vervolgens zal DJ Erc op het podium tot 23:00 uur doorgaan en de avond feestelijk afsluiten. anwege de te verwachten drukte, raadt de gemeente Sittard-Geleen geïnteresseerden aan op tijd richting de Markt te komen.

Programma huldiging
17:00 uur – DJ Erc op de Markt
19:00 uur – Aankomst Markt
19:00 uur – Huldiging op het podium Markt
20:00 uur – Einde huldiging
​20:00 uur – DJ Erc op de Markt
23:00 uur – Einde programma

Route spelers in open bus, vertrek 18:30 uur Station > Stationsstraat > Steenweg > Voorstad > Brandstraat > Limbrichterstraat > Markt.

Maar er een onvergetelijke happening van!

Fortuna SC