Derbyheld Askovski naar Slavia Sofia

Linksbuiten Stefan Askovski heeft onderdak gevonden bij een nieuwe club. Hij heeft een contract getekend bij de Bulgaarse eredivisionist Slavia Sofia, dat afgelopen seizoen ten koste van stadsgenoot Levski de nationale beker won.

De Macedoniër zat na de promotie van Fortuna Sittard maandenlang zonder club. De 26-jarige vleugelspits wist ondanks zijn twaalf treffers in het vorige seizoen trainers René Eijer en Kevin Hofland niet te overtuigen dat hij een meerwaarde zou vormen voor de Eredivisie. Zij verlengden het contract van Askovski dan ook niet.

Askovski kwam 2016 voor het eerst naar Fortuna Sittard en werd verhuurd aan Gornik Leczna in Polen. Daar viel hij tegen, waarna hij in 2017 weer terugkeerde naar Sittard. Met twaalf doelpunten bleek hij hier beter tot zijn recht te komen. Zeer belangrijk was hij onder meer in Eindhoven waar hij tegen Jong PSV binnen tweemaal tot scoren kwam. Hiermee had hij een groot aandeel in het ombuigen van een 2-0 achterstand in de uiteindelijke 2-3 overwinning.

In eigen huis wist hij tegen MVV de harten van Fortunezen al te stelen door in de laatste minuut te scoren en het geliefde geel-groene shirt uit te trekken en te tonen aan het bomvolle uitvak. Askovski speelde in totaal 53 wedstrijden voor Fortuna.

Geef een reactie