Dries Saddiki naar Willem II

De 21-jarige Dries Saddiki verruilt promovendus Fortuna Sittard voor Willem II. Dat hebben beide clubs bekendgemaakt. Saddiki speelde sinds 2014 in het geel en groen en maakte in 2015 tegen RKC Waalwijk zijn profdebuut. De middenvelder tekende bij de Tricolores een contract van drie jaar.

Met ruim dertig optredens in de hoofdmacht heeft Saddiki dit seizoen een belangrijke bijdrage geleverd aan de promotie van Fortuna naar de Eredivisie. Onder hoofdtrainer Braga moest hij in eerste instantie echter Jorrit Smeets voor zich dulden. Doordat Smeets geblesseerd raakte, keerde Saddiki terug in het basiselftal. In totaal speelde Saddiki 83 wedstrijden voor Fortuna, scoorde hij tweemaal en gaf de middenvelder één assist. De overstap van Sadddiki naar de Tilburgse eredivisionist is geen verrassing. Al in de winterstop deden geruchten de ronde dat Willem II interesse in hem had.

Saddiki is vooralsnog de derde speler van de promotieformatie die Sittard heeft verlaten. Eerder tekende aanvoerder Perr Schuurs een contract bij Ajax en keerde Todd Cantwell terug naar de Engelse club Norwich City, van wie Fortuna de middenvelder op huurbasis ‘overnam’. Vooralsnog presenteerde Fortuna één aanwinst: rechtsback Alessandro Ciranni van MVV.

Foto: Niels van Renen