Jiska Theunissen (71′ Jill Vusschers) – Glynis Vromen – Sharon Zagar – Charlotte Schings
Nadine Hanssen – Vera Wanrooij – Nikki Janssen (62′ Gaby Mevissen)
Madelon Dohmen – Annika Pluijmen – Colette van Aalst

Doelpunten:
9′ 0-1: Annika Pluijmen
25′ 0-2: Madelon Dohmen
26′ 1-2: Marianne van der Schoor
35′ 1-3: Colette van Aalst
45+4′ 2-3: Willeke Pater
90+3′ 3-3: Marianne van der Schoor

Fortuna heeft zichzelf zaterdagmiddag tegen DTS Ede te kort gedaan. De Fortuna-dames kwamen uitstekend uit de startblokken en hadden na 4 minuten eigenlijk al op voorsprong moeten staan. Madelon Dohmen plaatste de bal eerst tegen de paal waarna Vera Wanrooij de rebound tegen de lat schoot. Fortuna bleef druk zetten en kreeg loon naar werken; na 9 minuten gaf Colette van Aalst de bal prima voor en de Gelderse goalie ging onder de bal door waarna het voor Annika Pluijmen simpel afronden was in de lege goal. Een kwartier later werd de voorsprong verdubbeld door Madelon Dohmen die met een mooi lobje de keepster kansloos liet. Lang kon er niet genoten worden van de comfortabele voorsprong aangezien DTS direct na de aftrap de aansluitingstreffer kon maken via Marianne van der Schoor. Fortuna liet zich niet van de wijs brengen en bleef de aanval zoeken. De uitstekend spelende Colette van Aalst bracht de marge weer op 2 met een fantastische volley in de lange hoek vanaf de punt van de 16. DTS kwam iets meer in de wedstrijd en kwam enigszins tegen de verhoudingen in op 2-3 dankzij een doelpunt van Willeke Pater in de blessuretijd van de eerste helft.
De tweede helft werd de wedstrijd steeds harder omdat de scheids weigerde op te treden. In de 62e minuut werd een aanslag op de enkels van Nikki Janssen niet bestraft door de wazig fluitende scheids. Amper 10 minuten later volgde een tweede charge waardoor ook Jiska Theunissen geblesseerd gewisseld moest worden en wederom vond de scheids het niet nodig om in te grijpen. Aan de andere kant van het veld kreeg Gaby Mevissen wel direct geel toen ze iemand even vast hield. Waar de scheids wel op trad was toen Annika Pluijmen alleen op de DTS-goal af stormde. In plaats van voordeel te geven floot de leidsman voor een lichte overtreding van DTS op het middenveld. Mede door het erg fysieke spel van DTS kwam Fortuna bijna niet meer eruit en kon zich maar een paar kansjes creëren uit standaard situaties. Vooral voorin werden ballen bijna niet meer vastgehouden waardoor de verdediging vrijwel constant onder druk bleef staan. Het was aan verschillende uitstekende redding van keepster Mariëlle Janssen te danken dat de voorsprong nog lang behouden bleef. Juist op het moment dat eigenlijk niemand het nog verwacht had viel dan toch de gelijkmaker. Ede pompte nog een laatste diepe bal de 16 in, Marianne van der Schoor lobte en liet Mariëlle Janssen kansloos.

Foto’s: Janko en Jori Knops