Eindhoven thuis, lichtpuntjes of ….?

De titel hierboven komt hard over wellicht, maar helaas is dit de keiharde waarheid. Over een uurtje of 48 trappen we weer af voor de volgende competitieronde. Bij een eventuele nederlaag vrijdag tegen de Brabanders zouden we zomaar op plekje 20 kunnen staan en dat is iets wat wij als supporterscollectief natuurlijk never nooit willen.

Na de verdiende nederlaag tegen onze rivaal uit Duitsland van afgelopen zaterdag hopen we dat de kopjes zijn leeggemaakt, de neuzen dezelfde richting op wijzen en dat onze technische staf nu wel eens serieus werkt maakt van een wedstrijdbenadering ! We zijn nu eenmaal geen Barcelona, of Bayern MÜnchen die het veld op gaan en zo goed als iedere tegenstander hun wil even kan opleggen. Als team zullen we het moeten hebben van inzet, vechtlust en 200% focus.

Eén groot geluk is dat Eindhoven natuurlijk ook niet kan tippen aan de status van de net genoemde clubs. De Brabanders, getraind door Jean-Paul de Jong staan echter wel op een voorlopige 4e plek met 12 punten uit 6 duels…..dubbel zoveel als ons groengeel clubje. Afgelopen weekend wonnen ze nog in een thuisduel van Achilles ´29. De sterke centrale verdediger N´toko is samen met Jens van Son en Fries Deschilder één van de bekendste namen in de selectie van Eindhoven. Te verwachten is dat men speelt in de volgende samenstelling : Muyters, Durwael, N´toko, Nieveld, Bourdouxhe, van Son, Deschilder, van den Boomen, van Hout, van den Hurk en Sleegers

Dan onze eigen yellow green army….de vraag is natuurlijk hoe iedereen erin staat na afgelopen zaterdag. De nederlaag alleen zal wellicht ingecalculeerd zijn geweest, alles om de wedstrijd heen denkelijk niet. Normaal gesproken is Eindhoven thuis geen speciale wedstrijd, ware het niet dat dit seizoen twee voormalige Eindhovenaren deel uit maken van het team van Fortuna. Met Jasper Waalkens (pas 1 doelpunt) en Donny de Groot (onzichtbaar bij zijn debuut) hopen we dat deze mannen een extra drijfveer hebben om tegen hun oude werkgever nu eens echt te vlammen. Tel daarbij dat ook Jeffrey Vlug eerder ook voor Eindhoven speelde en dat geeft de burger moed op de Ricksen-side, terecht of onterecht ??

Vorig seizoen eindigde de wedstrijd in Sittard in een winst van 3-2 voor Fortuna Sittard. Gevaro Nepomuceno scoorde toen diep in de blessuretijd de winnende treffer, nadat Eindhoven vlak ervoor op gelijke hoogte was gekomen. Hieronder de samenvatting die Ger Putters afgelopen seizoen maakte voor ons.

Fortuna zal wellicht vrijdag aantreden in de volgende samenstelling : Kaya, Turan, ter Borgh, Janssen, Kis, Voorn, Pappot, Briels, Vlug, Waalkens en de Groot.

Persoonlijk hoop ik dat men eens de combinatie Conneh – de Groot uitprobeert, want onze topscorer ernaast zetten en dan niks paraat maken aanvallend, is toch bevreemdend. Dit zou dan eventueel ten koste kunnen gaan van Jeffrey Vlug. Ter info, Seku Conneh scoorde afgelopen maandag nog driemaal bij Jong Fortuna dat desondanks toch verloor met 6-4 bij Jong Heracles.

Mijn voorspelling, nee die doet er niet toe, als we maar scoren thuis en het liefst een keer meer dan de tegenstander !!

Fortuna SC, Harald