Fans zijn supporterspesten beu

De Fortuna Sittard supporters stonden overal bekend als vrolijk, positief ingestelde fans, Ja, een beetje luidruchtig, maar dat hoort bij voetbal. Als tv kijker vindt u het toch ook gezelliger uitzien als er liedjes in een stadion worden gezongen en er sfeer is? Die mening is de Sportstad Sittard-Geleen echter niet toebedeeld. Dit jaar heeft men naast de tientallen verplichte -totaal onzinnige- buscombi’s ook registratie lijsten ingevoerd, regelingen om kopie paspoort af te geven, 12 extra camera’s in het stadion opgehangen, meer dan 200 ME agenten per derby wedstrijd, geen open verkoop van kaartjes ingevoerd, geen dagkassa’s open, extra fouillering, invoeren van metalen draaipoorten, de hekken dicht in de rust zodat niemand eruit kan en een tsunami van stewards van roda jc laten aanrukken. De gevangenis de Geerhorst iets verderop is aanzienlijk toegankelijker.

U zult als neurale bezoeker wel denken. Dat is dat tuig zelf schuld. “De zweep er over.” Helaas. Deze eeuw is het welgeteld twee keer niet helemaal goed gegaan. De totale schade overigens een hangslot op een hek a 3,50. Erg he? De overtredingen van de politie zijn talrijker. Fans onschuldig weken vast zetten, tienermeisjes het ziekenhuis in slaan en misschien nog wel de belangrijkste overtreding: het respect in deze samenleving vernietigen.

De wedstrijd tegen Mvv was weer een nieuw dieptepunt. Ondanks herhaald advies van de supportersvereniging lapte de burgemeester alle adviezen en goede bedoelingen aan zijn laars en werd ons stadion weer een gevangenis, nu met extra poortjes (op kosten van Fortuna Sittard) en een lading parkeerboetes voor diegene die toch het lef had om te gaan.  Een fan die samen met zijn vrienden voor aanvang van de wedstrijd via facebook wilde afspreken werd  verwittigd per omgang naar het politiebureau te komen op verdenking van samenscholing. Het werd echter nog dwazer, zo kon hoofdtrainer Peter van Vossen het stadion niet betreden omdat hij geen ID bij zich had. De Roda jc steward herkende de Zeeuw vast niet. 🙂

De burgemeesters en met name de politie zijn inmiddels verdachte van moord, van moord op het betaald voetbal in Limburg. Van Moord op het respect bij mensen, en verdachte van moord op het vertrouwen in de rechtsstaat die inmiddels een DDR achtige politiestaat begint te worden. De vraag is wie het lef heeft in de politiek om als aanklager te fungeren. Want ons kent ons in Limburg….(later hier meer over !!)

Sittard-Sportstad: polsstokhoogspringen en tegen een heuveltje met te kleine fietsjes fietsen is inderdaad wat deze stad rest…..hahaha

deze zaak is nog niet verpest door de politie

fans mochten in een bouwkeet bij elkaar komen van de burgemeester (was nog gezellig ook)

hup sanderbout (mooie kunstgrasvelden trouwens bedoeld voor…euhm…euhm..)

een sprankje hoop op sfeer was er nog

en daar gaat ons belastinggeld

webmaster kiprich
Op persoonlijke titel