FC Eindhoven – Fortuna Sittard

Sja. Eindhoven tegen Fortuna Sittard. Een wedstrijd die je vanuit vele invalshoeken kunt verslaan. Bijvoorbeeld de verplichte en totaal onnodige autocombi die de burgemeester van Eindhoven ons heeft opgelegd. Een andere insteek kan zijn dat deze wedstrijd als een zespunten duel gezien mag worden. Winst zou rust, zelfvertrouwen en punten opleveren. Verlies het tegenovergestelde.

Uiteindelijk bleek de hele wedstrijd en het randgebeuren vlees noch vis. Fortuna speelde wederom een bar slechte wedstrijd en maakte, net zoals tegen Volendam, weer alleen maar rommelgoals. Het aanvalsspel van Fortuna Sittard lijkt daarmee het slechtste van de 1e divisie te zijn en is daarmee een probleem. Gelukkig wordt dit gecompenseerd door een dosis vechtlust. Fortuna leek met deze formule zelfs lang de volle winstpunten uit Eindhoven mee te nemen. Niet dat dat verdiend zou zijn, maar ja, als je ze dan toch krijgt moet je ze ook vasthouden. Helaas. Dit gebeurde niet: 2-2

Blijft over waar je het over wil hebben. Zie je de kansen en de positieve dingen of zie je de problemen? Ach, dat laten we aan jullie over. Bepaal maar voor jezelf of je het vlees of vis vond.

de autocombi…. vlees noch vis 🙂

Ondanks de duidelijke aanwijzigingen werd er toch op buitengewoon provocerende wijze “voetbalattributen” geshowd op de A2! Een boete van 1500 euro daarmee riskerende!

deze ZITplaats is zeer duidelijk: rij 2, stoel 105. U kunt -eventueel na consumptie- daar plaats nemen!

Uiteraard nadat er eerst -voor uw eigen veiligheid!!!- gefouilleerd is. Het vingerafdrukken apparaat bleek overigens kapot te zijn en het iris-scan apparaat was nodig bij de thuiswedstrijd van Oss

Zat dat nu ook in de aanwijzingen? Na ja, voor 2,50 euro mag dat wel.. omkiepen maar jongens!

De supportersvereniging komt met de eigen bus aan en wordt verrast door het senior team van de politie Brabant Zuid-Oost: svp voor de camera naam, geboortedatum, geloof, politieke voorkeur en etnische achtergrond door geven :-).. voor uw eigen veiligheid uiteraard!

De vlaggen dienen op de aangewezen plaats te hangen. Volgend jaar dienen de vlaggen overigens voorzien te zijn van het Kemakeur-stempel inzake brandveiligheid.

deze vlag hangt dus prima! achter de sponsorborden anders wordt Piet (van de gelijknamige zaak: ” Friet van Piet”) boos en met hem Kessler.

“Een comsumptie mag geheel vrijwillig genuttigd worden”

Geluid maken binnen het stadion mag en werd dus ook massaal gedaan: “Come on Zitterd!!!”

Voor een Lichtstad is het wel erg donker hier.

euhm… euhm.. is dat een nieuwe eenheid van politie Brabant of is het Vergoossen die à raison van €225,- per uur een nieuwe baan heeft?

Voor een zittribune staan er best veel mensen 🙂 als dat maar geen stadionverboden gaat opleveren!

en daar zijn ze dan! De helden der helden!! de matadoren in de tot aan de nog toe gevulde arena, de hoofdrol spelers van de zo veel besproken thriller: Fc Eindhoven tegen Fortuna Sittard!!!

Het stadion siddert… de spanning voelbaar.. een soort vulkaar die op uitbarsten staat! Een verplichte autocombi dan, naderhand inziende, dan ook volledig terecht! Het was anders een regelrechte slachtpartij geworden! (op de achtergrond houden politie en stewards de grote groepen Fc eindhoven supporters maar net in bedwang!)

he, de grappige supporterspoppen aan de overkant zijn vervangen door sponsors! Handig. Iemand ” friet van Piet” al zien hangen?

Les 1 muur opzetten: zet de langste mannen in de hoek waar je de bal niet wil hebben… Vanek denkt “laat die kleine charlie de bal maar opvangen”

yessss….1-0. 1 kans 1 goal!!

zegt ook het scorebord in Eindhoven. In het midden (de rode cijfers) ziet u het aantal stadionverboden dat -voor uw veiligheid- is opgemaakt bij deze thriller! 32 voor eindhoven en 36 voor Fortuna..ai

Fortuna gelooft niet meer in mandekking bij corners tegen.. de zone bij de 2e paal is voor Fortuna!

Kijk…kijk…. now we are talking!! Dit is wat zo’n wedstrijd dan toch de moeite waard maakt. De droom van elke man… cola in een bierglas!..ach.. lijkt wel op Vlees noch Vis

webmaster Kiprich