Fortuna – Dordrecht

Fortuna zakt voor het examen: FSC-Dord = 3-0

16/10/2009 Fortuna Sittard begon sterk aan de 2de periode van het seizoen 2009-2010. Winst thuis tegen FC Volendam (3-2) en een gelijkspel in Eindhoven tegen de plaatselijke FC: 2-2. Ruim 3500 toeschouwers aangevuld met enkele tientallen Hollanders waren dan ook vrijdagvond de 16de oktober 2009 getuige van de wedstrijd Fortuna Sittard – FC Dordrecht.

Na 90 minuten voetballen onder het bewind van de goed fluitende scheidsrechter Winter prijkte het scorebord een 0-3. Winst dus voor onze bezoekers uit Dordrecht. Een terechte winst want Fortuna Sittard speelde dan wel het eerste kwartier leuk mee, een wedstrijd duurt echter 90 minuten en onze tegenstander bleek simpelweg beter.

Onze verdediging zakte meerdere maken door het ijs, ons middenveld veel te weinig fighting-spirit, beleving noch enige creativiteit. Onze spitsen in eerste instantie hard werkend, na 20 minuten echter ook hier de kopjes omlaag. De conclusie is niet leuk maar wel realistisch: Fortuna Sittard speelde haar slechtste wedstrijd van het seizoen 2009-2010.

Extra pijn voor aanvoerder Zarko Grabovac die mede 2 doelpunten schuld was. Onze goedlachse aanvoerder speelde zijn 150ste competitiewedstrijd voor Fortuna maar zal zijn glimlach deze vrijdagavond het liefst hebben willen omruilen voor één moment van bezinning van zijn ploeg. In de kopjes van de spelers zit het niet goed en trainer Roger Reijners heeft dan ook bijna de onmogelijke taak één en ander bespreekbaar te maken. Volgende week (23-10) spelen we namelijk alweer gewoon tegen FC Den Bosch.

De 2de periode lijkt verloren, niets is echter onmogelijk tegen de zwalkende blauw-witte Brabanders. Een come back? Waarom niet. FortunaHome maakte gedurende de wedstrijd enkele foto’s van de wedstrijd en van de die-hard fans die onze club juist nu blijft steunen. Ode aan de fans!

Juist ja, het woord is nu aan de spelers. Wellicht dat Arnold Vanderlyde zijn goeroe praktijken eens wilt loslaten op deze spelersgroep. De kwaliteiten zijn er namelijk echt wel. Niet super, maar toch echt wel beter als deze vrijdag tegen Dordrecht.

Rest ons niks anders dan onze tegenstander te feliciteren.