FC Utrecht: “Waken voor onderschatting “

Fortuna heeft nog maar één punt, maar mag volgens De Jong niet worden onderschat

FC Utrecht heeft vooralsnog moeite om het net te vinden in de Eredivisie en mogelijk kan Oussama Tannane de ploeg van dat probleem afhelpen. De zomeraanwinst zit dit weekend bij de selectie tegen Fortuna Sittard, maar zal volgens trainer Jean-Paul de Jong nog niet in de basis starten.

Gyrano Kerk heeft in de aanval te veel kansen nodig, maar krijgt de voorkeur boven Cyriel Dessers. “Cyriel heeft in de voorbereiding onvoldoende laten zien, daarom hebben we voor Kerk gekozen”, zegt De Jong tegen RTV Utrecht. Tannane zegt nog niet te verwachten dat hij zaterdag tegen Fortuna in de basis staat. “We hebben afgesproken rustig aan te doen, en te beginnen met invalbeurten. Ik ben hier gekomen met een gebrek aan wedstrijdritme, omdat ik het laatste half jaar bij St. Etienne bijna niet meer gespeeld heb.”

Fortuna heeft nog maar één punt, maar mag volgens De Jong niet worden onderschat. “Ze hebben tegen PSV op het nippertje verloren. Bovendien hebben ze een gevaarlijke aanval.” Utrecht speelde vorige week met 1-1 gelijk tegen VVV-Venlo. “We hielden ons na rust niet meer aan de afspraken. Dat moet beter. De goede eerste helft moeten we twee helften volhouden.”

‘Bron: FC Utrecht

Geef een reactie