Fernando Ricksen: “Ik blijf vechten!”

Fernando Ricksen wenst een iedereen te bedanken voor de steun die hij mag ontvangen nadat bij hem de ziekte ALS werd geconstateerd:

Fernando Ricksen : “Via deze weg wil ik graag iedereen bedanken voor de vele steunbetuigingen die ik de laatste dagen heb ontvangen nadat vorige week bij mij de spierziekte ALS is geconstateerd. De ontelbare mailtjes, tweets, reacties op Facebook, het onthaal bij de boekpresentatie, de spandoeken, het langdurige geklap op de tribunes bij Fortuna Sittard, AZ en Glasgow Rangers, het is werkelijk fantastisch. Ik krijg er een brok van in mijn keel. En tranen. Maar niet de tranen als woensdagavond bij De Wereld Draait Door. Dit zijn tranen van ontroering. Dat iedereen zo meeleeft, dat is werkelijk ongekend, daarvan ben ik diep onder de indruk. Zelfs supporters van Celtic steunen mij en steken mij een hart onder de riem. Dat zegt veel. Omdat ik vanwege de enorme hoeveelheid reacties niet iedereen persoonlijk kan bedanken, doe ik het op deze manier.

Eén ding wil ik alleen niet. Dat mensen mij zielig vinden. Want dat ben ik niet. Ik blijf vechten. Wat ik al eerder zei: ooit zal er iemand de eerste zijn die deze verschrikkelijke ziekte verslaat én overleeft. Laat ik die persoon dan maar zijn. Ik blijf de fighter die ik altijd ben geweest. Dat kunnen jullie van mij aannemen.”

Nawoord Fortuna SC: wilt u meevechten ALS te verslaan dan klik hier en doneer uw bijdrage. Ook komende vrijdag zullen vrijwilligers bij de kassa’s van ons Offermans-Joosten stadion collecteren en wordt u in de gelegenheid gesteld een persoonlijke boodschap, via een zelfgemaakt kaartje aan te bieden aan Fernando Ricksen. Bij de hoofdingang worden hiervoor speciaal boxen/postbussen gestald. Samen zijn we sterk!

Auteur: Fernando Ricksen, namens Fortuna SC, Edgar Lucassen