Charlotte Schings – Glynis Vromen – Mayke Ploemen – Jiska Theunissen
Annika Pluijmen – Gwen Kuijer – Maisam Wehbe
Colette van Aalst – Shirley Kocacinar – Jill Vusschers

Wissels:
38′ Marieke Vanwersch voor Jiska Theunissen
45′ Rimke Eurlings, Gaby Mevissen en Nikki Janssen voor Gwen Kuijer, Jill Vusschers en Maisam Wehbe
63′ Madelon Dohmen en Jiska Theunissen voor Colette van Aalst en Mayke Ploemen
68′ Rianne Elshout voor Melissa Winthagen
77′ Maisam Wehbe voor Rimke Eurlings

Doelpunten:
19′ 0-1: Annika Pluijmen
21′ 0-2: Silke Sneyers (e.d.)
37′ 1-2: Isabelle Ebhodaghe
55′ 2-2: Adeline Medard
75′ 2-3: Gaby Mevissen

Fortuna heeft zaterdagavond de oefenwedstrijd tegen Eva’s Tienen, kampioen in de Belgische Eerste klasse (vergelijkbaar met de Topklasse), met 2-3 gewonnen. Vooral door een sterk eerste half uur kwam de groen-gele equipe terecht op voorsprong. Annika Pluijmen opende de score door een corner hard binnen te schieten, amper 2 minuten later werd een snelle aanval via Colette van Aalst onbedoeld maar bekwaam afgerond door de Tienense verdedigster Silke Sneyers. Isabelle Ebhodaghe liet de goed keepende Melissa Winthaegen kansloos met een goed afstandsschot en bracht zo de spanning terug in de wedstrijd.
Na de thee werd de wedstrijd, mede door een erg matige arbitrage, steeds feller. Na 10 minuten schoot Adeline Medard met een vrije trap de gelijkmaker in de kruising. Het slotakkoord was voor Fortuna. Nikki Janssen schoot vanaf ver op de lat, waarna Gaby Mevissen de rebound koelbloedig af kon ronden.

Foto’s: Janko en Jori Knops