Fortuna familie dol gelukkig na winst!

April 2013. Het voelt als januari als uw webmaster rond de klok van drie door het centrum van Sittard wandelt op weg naar zijn 3 e thuis, café de Gats. Het valt hem op dat na jaren van slopen en ploeteren het centrum aan de stadswallen kant warempel ergens op begint te lijken. Traditie en historie gemixt met openheid en moderne invloeden. Een vergelijking met de bvo Fortuna Sittard ligt voor het grijpen. Ook wij staan op de drempel -na een decennium van ploeteren, afbouwen, slopen, op krabbelen en weer vallen – van een nieuwe periode. Niemand heeft het meer over de boekhoudkundige miljoenen schulden, omdat we vertrouwen in het bestuur hebben dat dit voor het nieuwe seizoen definitief wordt opgelost, niemand heeft het meer over een rjo met die kunstmatig in leven gehouden namaak club uit Heelen-zuid, omdat we allemaal weten dat we daar nooit mee samen zullen voetballen. Neen, iedereen heeft het over de play-offs en de kans dat we met vier Limburgse clubs kunnen gaan strijden wie zich de beste van Limburg mag gaan noemen!!

Flitsen van gedachtes alleen al bij het zien van de Sittardse stadscontouren. Het moet niet veel gekker worden. Dat werd het uiteraard wel. In een gezellig voetbalsfeertje dronk de FH crew zich flink wat moed in, want in alle eerlijkheid was de heersende mening toch wel dat De Graafschap een maatje groter is dan Excelsior, Oss of al die andere matige clubs waar we de laatste tijd tegen hebben moeten ploeteren. Rond de klok van zeven begaven we ons richting stadion. Uiteraard deed uw webmaster dit op old-skool wijze, dus met een fles bruine Leffe op de scooter welke prachtig aangekleed is met een classic Geel-groen vlaggetje. De Mossel zou er jaloers op kunnen zijn haha. Drie `nao veure fortuna´s` verder waren we in de gracht van de mooiste tribune die er in Nederland is, de North-Stand! Alle vrienden, familie en kameraden stonden daar al in volle spanning gereed om onze club naar voren te schreeuwen, het beloofde een spannende avond te gaan worden!

Diegene die in het stadion waren hoef ik verder niks hierover te vertellen. Het was briljant! Wat een excellente wedstrijd van Fortuna Sittard dat het tactisch werkelijk foutloos speelde. Het hoogtepunt kwam toen eigenlijk niemand het meer echt geloofde, de kopbal van Patrick liet duizenden mannen en vrouwen schreeuwen van geluk. Een mooier moment is er gewoon niet… Het familie feest na afloop dan ook schitterend. De jongens van de TGV, die werkelijk een pareltje zijn binnen de Fortuna familie, ruimde nog eerst een spulletjes netjes op, de Mossel ging gebroederlijk op de foto van de stewards, de Fanshop – die werkelijk gruwelijk goed zijn!- ging ook goed gemutst afronden en uw webmaster zwerfde, of zweefde beter gezegd, van vreugde feest naar vreugde feest. Dat dit tegen de klok van twaalven in het super gezellige supportershome eindige zal niemand verbazen. Wat zijn wij een mooie club! Yes we can!

Zitterd, traditie stad!

moed indrinken in Cafe de Gats

proost mannen!

een waar stilleven, picasso zou er jaloers op zijn

op old skool wijze naar stadion….

Op noord onze ploeg aanmoedigen….

de moed begint er in te komen!

wie kijkt er tegenwoordig geen voetbal meer zonder ipad..

de 1-0 in de maak….

vreugde in Zitterd!!!

Ook deze boys kunnen hun geluk niet op..

De Fortuna familie staat 100% achter dit team!

Vreugde op Noord!

ook deze wereldberoemde gitarist van Big Benny straalt van geluk!

handjessssssssssssssssssssssssssssss

onze helden!

Old skool!!!!!

onze nieuwe generatie fans..klasse boy!!

de prachtige fanshop met de net zo prachtige vrijwillgsters

tegeh die namaak club -linksboven- spelen we binnen kort 🙂

Deze boys doen hun werk geheel gratis en smeren hun eigen boterhammen 😉

een mooi stel!!!

de dolgelukkige Mossel

prijsvraag (herkansing): wie is deze sympathieke speler die vol lof was over Fortuna 🙂

mooie club, mooie supporters…maar o puntjes dit keer 🙂

De FH crew gaat onverminderd hard door met feesten..yesssss

3e en laatste prijsvraag: wie is die talentvolle speler in het midden?

De Fortuna familie is niet compleet zonder deze toppers!

vrolijke gezichten in het Home!

Met deze gasten kun je wel een familie feestje afsluiten 🙂

en nog ff de wedstrijd naspelen he!

de smiles verdwenen maar niet van de gezichten!

en ja..Vrouwe Fortuna keek en zag dat het goed was…

namens een dolgelukkige Webmaster Kiprich (met lichte hoofdpijn)