Fortuna geeft Cambuur basis voetbal les:1-0

De wedstrijd Fortuna Sittard – Cambuur Leeuwarden stond oorspronkelijk gepland voor 18 januari 2013. Slechte weersomstandigheden zorgden voor afgelasting, ook op maandag 25 februari 2013. Drie keer is scheepsrecht want op 18 maart 2013 rolde dan toch eindelijk het leer.

Scheidrechter Sanders floot om 20.00 uur zijn fluitje en zag dat Fortuna Sittard ‘fris van de lever’ begon aan het duel. De eerste kansen in de wedstrijd weggelegd voor spits Prince Rajcomar die wederom de voorkeur genoot boven clubtopscoorder Patrick N’koyi.

De eerste actie van de Limburger (8 ste minuut) eindigde na diverse schijnbewegingen in het zijnet naast doelman Telgenkamp. Een fout van Cambuur verdediger Bakens (minuut 11) creëerde een één op één situatie met de Friese goalie maar jammerlijk genoeg geen doelpunt.

Selectiespelers:  Fortuna Sittard

Kaya

Turan – Dreesen – Janssen – Schroyen

Voorn – Khalouta  – Kruijsen

Cevik – Rajcomar – Briels

Reserves: Voss, Gulpen, Hendrickx, Nepomuceno, Vets, N’Koyi, Mannes

Ook de 3 de kans van de wedstrijd voor Prince Rajcomar (23 ste minuut). Goed voorbereidend werk van Aziz Khalouta welke vandaag op ‘10’ zijn kunsten mocht bewijzen, maar geen doelpunt. Deze kwam wel maar het doelpunt van Aziz Khalouta in de 28 ste minuut werd afgekeurd vanwege een duwfout.

Fortuna Sittard in deze fase van de wedstrijd een klasse beter dan haar opponent en in de laatste 15 minuten van de 1 ste helft was het Ramazan Cevik (schot) en Aziz Khalouta (kopbal) die dicht bij de openingstreffer waren. De ruststand 0-0 en in de Trendwork Arena een striemend fluitconcert gericht aan scheidsrechter Sanders en Cambuur middenvelder Rose die met slechts één gele kaart bijzonder goed wegkwam deze helft. In de 43 ste minuut ontsnapte de in Purmerend geboren speler aan de (dubbele!) rode kaart.

In de 2 de helft twee ongewijzigde teams en een ongewijzigd spelbeeld. Fortuna Sittard de bovenliggende partij. Na een uur spelen een dubbele wissel aan Cambuur zijde. Niet veel later de wissel Patrick N’Koyi erin, Prince Rajcomar eruit aan Fortuna Sittard zijde.

De wedstrijd welke bolstond van de spanning kende een openingsgoal na 63 minuten. Het was de van een schorsing teruggekeerde Ramon Voorn die de bal achter Cambuur goalie Telgenkamp wist te schuiven. Reden voor de 2213 toeschouwers in de Trendwork Arena om lekker uit de pan te gaan.

Reden voor SC Cambuur om de aanval te zoeken welke leidde tot enkele felle duels in het veld. Ramon Voorn bleek voor de zoveelste maal dit seizoen ‘onbetaalbaar’, zeker omdat SC Cambuur met Hemmen, Bakens en Rose enkele ‘mannetjesputters’ van formaat kende in haar selectie.

Met nog een kwartier te spelen een tactische wissel van trainer Wil Boessen. Verdediger Niels Vets erin voor middenvelder Quin kruijsen. Fortuna Sittard niet voor niets de minst gepasseerde verdediging van de Jupiler League.  Niet veel later (minuut 81) de wissel Gevaro Nepomuceno (erin), Jordie Briels (eruit).

De eindfase van de wedstrijd dan ook ééntje zonder middenveld en een golvend wedstrijdbeeld. SC Cambuur op zoek naar de lange Hemmen, Fortuna Sittard via snel vleugelspel gevaarlijk zoekende naar bijvoorbeeld Gevaro Nepomuceno. De overwinning van Fortuna Sittard kwam niet meer in gevaar en de zeer knappe en evenzeer verdiende overwinning van Fortuna Sittard op concurrent SC Cambuur zorgt ervoor dat onze club stijgt op de ranglijst in de Jupiler League.

Met nog 7 wedstrijden te spelen staan we op plek 8.

Op 29 maart 2013 speelt Fortuna Sittard een volgende competitiewedstrijd, wederom een kraker. Na FC Den Bosch (0-0) en Cambuur Leeuwarden (1-0) het volgende ‘6 punten duel’ tegen een directe concurrent in de strijd voor de play-off plekken. Tegenstander heet FC Volendam. Onze SV Nao Veure organiseert voor de trouwe Fortuna Sittard fans een verplichte buscombi.

Uw stem voor de man van de wedstrijd (MVP 12-13) kunt u laten gelden dooru w betse 5 Fortunezen te mailen naar fortunahome@hotmail.com . Voor een bijgewerkte versie van onze Top 100 allertijden klikt u hier . Foto’s van de wedstrijd Fortuna Sittard – Cambuur Leeuwarden komen van de hand van Janko Knops , onze dank!.