Fatih Turan en Danny Hoesen maken indruk in Europa

In het begin van het jaar was er veel commotie over een mogelijk samengaan van de jeugdopleidingen van Roda JC en Fortuna Sittard. De samenwerking stuitte op nogal wat tegenstand en intern is dan ook menig woord gevallen. Onze club staat voor een keuze: investeren in eigen jeugd of krachten bundelen met de vijand. Doelstelling is dezelfde: de beste jeugdopleiding van de regio worden, zijn, misschien wel blijven!

Ja, want Fatih Turan (19 jaar) en Danny Hoesen (22 jaar) tonen afgelopen dagen aan, dat onze jeugdopleiding –ondanks vele bezuinigingsrondes- nog altijd toptalenten voortbrengt. Gepast trots dan op ‘onze’ jongens!

Fatih Turan (Fortuna Sittard) speelde 90 minuten lang met Turkije U20 tegen Portugal U20 en won deze wedstrijd met 2-1.  Een andere exponent van onze jeugdopleiding, Danny Hoesen (Ajax) speelde met Jong Oranje 45 minuten tegen Jong Noorwegen (uitslag 4-1) waarin hij zijn debuut wist op te luisteren met een doelpunt.

Nawoord: de 15jarige Bob Vankan (Bjeugd) viel vorige week net buiten de selectie van Oranje U16 welke vandaag een oefenwedstrijd speelt tegen Engeland U16. Wie volgt?

Auteur: webmaster Linford