Fortuna/Genk vrienden nemen afscheid van Stijn

Stijn van der Vliet. De eerste Belg, neen, zelfs de eerste Fortuna Sittard fan die begin deze eeuw -na enkele wedstrijden de geel-groene trots bezocht te hebben- groot “Sittard till I Die ” voor eeuwig op zijn rug liet zetten. Hij was er supertrots op. En wij ook! Misschien wel een van de beste voorbeelden hoe Stijn tov zijn grote liefde Fortuna Sittard stond. Onvoorwaardelijk trouw aan zijn kameraden en vol positieve en creatieve zin om Fortuna Sittard waar maar mogelijk te helpen.

De lijst aan acties wat hij allemaal voor Fortuna en zijn vrienden heeft gedaan is oneindig, maar de variëteit aan voorbeelden spreekt boekdelen. Hij scoutte bijvoorbeeld actief spelers voor Fortuna Sittard, zijn dorpsgenoot Timo kan er alles over vertellen, hij probeerde commerciële netwerken te maken tussen Belgische investeerders en Fortuna Sittard. Hij steunde Tof met alles wat die had, hij maakte actief verbinding tussen (verbroedering) Geel en (Fortuna) Sittard. Maar verreweg de meeste kennen Stijn van de DD-cup, de derby’s, de uit,- en thuiswedstrijden, zijn gevoel voor rechtvaardigheid, van Respect voor iedereen en zijn onvoorwaardelijke steun naar zijn maten, waarvan het merendeel onderdeel is van de harde kern van Fortuna Sittard. Een prachtmens.

Neen, het was een treurige dag vandaag in Laakdal. Veel te vroeg verliet Stijn ons. Het was zijn keuze, maar daarom nog niet minder schokkend en emotioneel. De kerk zat dan ook bom en bomvol. Alleen uit Sittard en Genk waren er al ongeveer 75 maten die persoonlijk afscheid van Stijn wilde nemen.

Was alles dan inktzwart vandaag? Vreemd genoeg niet. Het afscheid was Stijn waardig, zijn afscheidsbrief -welke hardop werd voorgelezen in de kerk-  biedt meer hoop en levensfilsofie dan menig religie, de solidariteit binnen de Fortuna/Genk groep was er één om super trots op te zijn en de ouders en familie van Stijn waren dankbaar. Hun laatste verzoek was: ” Gedenk Stijn als een goede jongen, want dat is die…” .

Meer heb ik daar niet aan toe te voegen. In de komende tijd zal zijn vriendengroep ook deze laatste wens in Sittard inhoud gaan geven. Een Fortuna Maat ben je immers voor het leven!

YNWA!

webmaster kiprich