Timothy Dreesen weer op de markt

Eind vorig seizoen scheidden zich de wegen van Timothy Dreesen en Fortuna Sittard. Na drie seizoenen wenste men de samenwerking niet voort te zetten en vertrok de immer sympathieke Belg uiteindelijk richting Schotland, alwaar hij rekende op wedstrijden in de hoogste Schotse klasse. Ross County FC werd zijn nieuwe club aldaar. Helaas liep het heel anders, de club verving de trainer/manager kort na aanvang van het seizoen en die verklaarde redelijk snel alleen maar met Engelse en Schotse spelers te willen werken. Voor Timo en een vijftal andere buitenlandse teamgenoten restte niets meer dan wat trainen en een duel meepikken in het tweede elftal zo nu en dan.

Afgelopen week kwam de club er uit met de centrale verdediger en sinds het afgelopen weekend is Timothy weer thuis in België en mag hij op zoek naar een andere club. De vraag dient zich dan meteen op, waarom zou Fortuna niet gebruik maken van deze optie, daar hij geliefd is bij een groot deel van de supporters, en zeker van waarde kan zijn in het huidige jonge en onervaren team van Fortuna Sittard. En nee, ook ik roep niet dat we alles en iedereen moeten terughalen maar wel, als ze iets toevoegen aan de huidige selectie. En dat laatste, dat doet Timothy zeer zeker.

Don Ramon stelt hem nog even voor (in 2012), zouden er al mensen zijn die hem niet meer kennen.

Mooi om te horen is dat hij terug wil naar het hoogste niveau …..ideaal dus om terug te keren. Immers, over 2,5 jaar spelen we eredivisie :). Daarbij komt nog dat hij nog steeds goede contacten heeft met zijn vrienden van de afgelopen seizoenen, o.a. Ramon Voorn en zeker Roel Janssen.

Zonder gekkigheid, ondanks dat Timothy wel eens een blessure had, was hij zeker van toegevoegde waarde in ons elftal en dat elke wedstrijd dat hij er stond. Met 76 wedstrijden in drie seizoenen kan de criticaster zeggen ´hij heeft er dus ca. 30 gemist´, de echte fan zal zeggen….het waren wel veel wedstrijden dat hij bijdroeg aan een stabiele verdediging, iets wat dit seizoen toch zeer regelmatig niet aan de orde is. Daarbij is natuurlijk Niels Vets nog zo goed als zeker tot het einde van het seizoen uitgeschakeld.

Ik zit niet op de stoel van technisch manager, en daar ben ik heel blij mee, maar waarom niet eens gaan praten met hem…..dat hij ervoor open staat, dat weet ik wel zeker ! Daarbij kan ik dan mijn spandoek ook nog een aantal keer gebruiken ……….

Fortuna SC, Harald