Fortuna – Groningen (0-0) in de media

Fortuna pakte zaterdagavond ondanks forse tegenwerking van scheidsrechter Allard Lindhout een punt tegen FC Groningen. Met tien man op het veld kreeg de thuisploeg een flink aantal mogelijkheden de volle buit te pakken, maar met name Wessel Dammers had het vizier niet op scherp staan. Groningen stelde daar maar bar weinig tegenover en wist daardoor niet te profiteren van de overtalsituatie die liefst een hele helft duurde. De eindstand is dan ook een logische: 0-0. Een media-overzicht.

Uitgebreide tekst- en fotoverslagen vind je HIER (clubsite Fortuna), HIER (Lateral Boys), HIER (VI) en HIER (1Limburg). De wedstrijd terugzien? HIER vind je de samenvattingen, waarbij het item over Fortuna – Groningen na zestien minuten begint.

Aanvoerder Wessel Dammers meldde zich na afloop bij de camera’s van de NOS. Of hij moest terugdenken aan vroeger, was de vraag van de verslaggever, doelend op zijn spitsencarrière in het verleden en twee grote kansen die hij in het strafschopgebied niet wist te verzilveren. ,,Op dat moment wel heel even, maar ik moest snel omschakelen en terug naar de verdediging”, vertelt Dammers.

Al gauw gaat het echter over hele andere zaken, namelijk de arbitrage die tweemaal een hoofdrol op zich nam door Jorrit Smeets onterecht een rode kaart te geven én door onterecht de goal van Andrija Novakovich af te keuren. Over de rode kaart zegt Dammers: ,,Het ging heel snel en ik vond dat de jongen op wie Smeets de overtreding maakte, hard inkwam. Hij staat dan per ongeluk op zijn knie en het was geen bewuste actie. Dat hij zelfs na het terugkijken van de beelden door de VAR rood geeft vind ik onbegrijpelijk.”

FC Groningen-trainer Danny Buijs gaf achteraf ruiterlijk toe dat Fortuna zelfs met tien man beter speelde dan zijn eigen ploeg. ,,Dat zou eigenlijk niet moeten kunnen. Daarvoor de complimenten aan Fortuna, al lag dat ook echt aan onszelf”, aldus Buijs. ,,Het enige dat Fortuna te verwijten valt, is dat ze vergaten de trekker een keer over te halen…”

Scheidsrechter Allard Lindhout was zowel in het stadion als op social media de gebeten hond, vanwege het geblunder van hem, zijn team en de VAR. Na afloop erkende hij een foute beslissing te hebben genomen als het gaat om de rode kaart die hij aan Smeets gaf. ,,De VAR was overtuigd van rood, maar nu ik de beelden terugzie zeg ik: ik ben niet overtuigd van rood. Sterker nog: het is geen rood.”

De complete interviews vind je HIER. (tekst loopt door onder de afbeelding)

Zoals gezegd: op social media uitten velen hun verbazing over de beslissing van Lindhout. Deze reacties en andere tweets die je gezien moet hebben vind je hieronder.

Van Chris Braun werd voor de wedstrijd afscheid genomen:

Sportjournalist (en Fortunees) Willem Vissers denkt het zijne over de VAR:

Lindhout is niet bepaald een ons goed gezinde scheidsrechter:

FC Groningen-fans zien het ondanks het gestolen punt niet meer zitten:

Fans en spelers mogen trots zijn. Wat was 2018 een fantastisch geel-groen voetbaljaar:

Geef een reactie